Klaus Iohannis: Stați acasă! Nu avem niciun motiv de relaxare. Președintele nu e de acord cu acordul MAI cu BOR

15 Apr 2020 | scris de A.V.
Klaus Iohannis: Stați acasă! Nu avem niciun motiv de relaxare. Președintele nu e de acord cu acordul MAI cu BOR

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că bilanțul îmbolnăvirilor de coronavirus în România a ajuns la 7.200. 

Klaus Iohannis a declarat miercuri, la Palatul Cotroceni, că, din păcate, nu avem nicun motiv de relaxare, avem 20 de morţi în 24 de ore.

”Astăzi suntem în prima zi din starea de urgență prelungită. Și, din păcate, nu avem niciun motiv de relaxare.
Avem, între timp, peste 7.200 de cazuri de persoane infectate. Avem de ieri până astăzi 20 de persoane care au murit. Avem de ieri până astăzi peste 340 de persoane în plus infectate cu coronavirus.
Deci, nici vorbă de relaxare!”, a spus Iohannis.

Președintele a făcut referire în mesajul transmis și la acordul dintre Ministerul de Interne și Biserica Ortodoxă Română referitor la noaptea e Înviere.

”Și ca să fie foarte, foarte clar ce-am spus ieri și poate încă nu a ajuns foarte limpede la toată lumea, repet: cuvântul de ordine este „Stați acasă!”.
Este regretabil să observăm, și în viața noastră, și în viața publică, că de multe ori cele mai bune intenții creează cele mai mari complicații. Așa se pare că se întâmplă și cu un așa-zis acord încheiat între Ministerul de Interne și Biserica Ortodoxă.
Probabil intențiile sunt foarte bune, dar nu s-a înțeles foarte bine ce se dorește acolo. Mulți români au înțeles că este cazul să ne relaxăm. Nu este cazul să ne relaxăm! Iar explicațiile care s-au dat au fost prea optimiste”, a spus Klaus Iohannis.

Șeful statului va avea o ședință de urgență cu mai mulți miniștri, dar și cu premierul Ludovic Orban, în care le va solicita premierului și ministrului de Interne să revină asupra acestui acord. 

”Așadar, peste câteva minute voi începe o ședință cu Premierul Orban, Ministrul Vela, alți miniștri și consilieri. În cadrul acestei ședințe voi solicita Premierului Orban și Ministrului de Interne să revină asupra acestui acord, să găsească, dacă vor, o formulă care respectă principiul „Stați acasă!”, care se încadrează perfect în solicitările din decretul care prelungește starea de urgență și care, evident, respectă toate ordonanțele militare”, a spus Klaus Iohannis.
Așadar, dragi români, indiferent ce vă spun unii și alții, eu vă spun același lucru pe care îl spun și medicii, în frunte cu Ministrul Sănătății, același lucru pe care îl spun experții, același lucru pe care îl spune Organizația Mondială a Sănătății: Stați acasă!
Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră