Președintele Klaus Iohannis, mesaj pentru români: ”Urmează săptămâni critice pentru România”

03 Apr 2020 | scris de A.V.
Președintele Klaus Iohannis, mesaj pentru români: ”Urmează săptămâni critice pentru România”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că România a intrat în cea mai grea etapă a epidemiei de coronavirus şi a subliniat că este nevoie de respectarea cu stricteţe a măsurilor impuse de autorităţi.

"Am intrat de câteva zile în cea mai grea etapă a acestei complicate perioade generate de epidemia de coronavirus. Este o etapă pe care prin măsurile restrictive luate din vreme am reuşit să o întârziem cât mai mult posibil. De acum înainte urmează săptămâni foarte dificile, care vor fi critice pentru sistemul de sănătate din România. Este esenţial să fim conştienţi toţi de acest lucru pentru că vor veni momente cu o mare încărcătură emoţională care ne vor testa solidaritatea şi unitatea. Avem deja de deplâns 116 morţi. (...) Dacă nu respectăm cu stricteţe toate măsurile impuse de autorităţi pierderile de vieţi omeneşti vor fi din ce în ce mai multe şi cazurile grave care necesită tratament medical intensiv se vor înmulţi", a spus şeful statului la Palatul Cotroceni. 

Președintele Klaus Iohannis a făcut un apel către românii din străinătate și le-a cerut să nu vină acasă de Paște. Președintele a spus că înțelege cât este de greu, dar face acest apel pentru a stopa extinderea coronavirusului.

”Fac un apel către românii din Diaspora, un apel necesar, dar care mă umple de tristețe: dragii mei, nu veniți anul acesta acasă de Sărbători. Este foarte important să înțelegeți, oricât de greu ar fi, că revenirea în țară, în sânul familiei, poate fi extrem de periculoasă atât pentru voi, cât și pentru cei la care țineți atât de mult.

Anul acesta vom fi alături de cei dragi, dar de la distanță, pentru că este singurul mod prin care ne putem exprima afecțiunea față de cei pe care îi iubim fără a le periclita viața și sănătatea. Vom face astăzi aceste sacrificii dureroase pentru a putea fi din nou împreună mai târziu.

Pentru milioane de credincioși este o dramă reală să nu poată merge de sfintele sărbători la Biserică, dar aveți încredere, această perioadă dificilă va trece și ne vom reuni în bisericile noastre cu și mai multă credință.

Acum însă nu există nicio altă cale de vă proteja pe voi și pe apropiații voștri decât aceea de a sta acasă, de a respecta cât mai mult regulile de distanțare socială. Aceasta este cea mai puternică și plină de dăruire manifestare a dragostei creștinești și a iubirii aproapelui.

Sacrificiile pe care le facem fiecare dintre noi ajută enorm la limitarea răspândirii infecției. Prin atitudinea responsabilă, facem un pas important către momentul în care viața noastră va reveni la normal. Cu toții ne-am dori să existe soluții mai ușoare pentru a împiedica răspândirea coronavirusului, dar, în acest moment, ceea ce știm și noi, și toate țările care se confruntă cu același dușman invizibil, este că doar păstrarea distanței față de ceilalți stopează transmiterea infecției.”, a spus Klaus Iohannis.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră