Incendiu devastator la Palatul Episcopal din Oradea (VIDEO)

25 Aug 2018
Incendiu devastator la Palatul Episcopal din Oradea (VIDEO) Galerie foto (2)

Pompierii bihoreni se luptă cu un incendiu de proporții, care a izbucnit în Piața Unirii, la Palatul Episcopiei Greco-Catolice din Oradea, clădire de patrimoniu, informează bihon.ro.

Din primele informații prezentate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” Bihor, apelul care anunța izbucnirea incediului a fost dat la ora 21:50, iar în momentul de față se lucrează la lichidarea flăcărilor cu șase autospeciale de lucru cu apă și spumă, din cadrul Detașamentelor 1 și 2, respectiv o autospecială cu scară din cadrul Gărzii 1 Mai.

 

Unul dintre turnurile Palatului Episcopal a căzut pe strada Episcop Mihai Pavel.

Viceprimarul Florin Birta a declarat într-o intervenție telefonică la Antena 3 că, la momentul izbucnirii focului erau persoane în clădire, dar au reușit să iasă.

”Arderea se manifestă la acoperiş, pe circa 300 de metri pătraţi, Intervenţia este deosebit de dificilă din cauza flăcărilor mari, a înălţimii la care arde, precum şi a fumului dens degajat”, au precizat reprezentanţii IGSU.

Prefectul judeţului Bihor, Ioan Mihăiuc, a declarat, într-o intervenţie telefonică la Digi24, că nu sunt probleme cu alimentarea cu apă în zonă şi doar pe o latură a clădirii Episcopiei sunt locuinţe, oamenii fiind evacuaţi. Prefectul nu a putut preciza, deocamdată, numărul celor care au părăsit preventiv locuinţele.

Palatul Episcopiei Greco-Catolice din Oradea este construit în stilul baroc și datează din 1903.

UPDATE ORA 01:00

Incendiul a fost localizat şi nu mai există pericol de extindere, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Prefectul judeţului Bihor, Ioan Mihăiuc, anunţă că pompierii vor putea intra în scurt timp în clădire, dar cu precauţie întrucât există risc de prăbuşire, scrie News.ro.

Incendiul care a cuprins sâmbătă seară Palatul Episcopiei Greco-Catolice de Oradea a fost stins la ora 00.40, peste o sută de pompieri participând la intervenţie, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Crişana, Camelia Roşca.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră