Germina Nagâț, membră în Colegiul CNSAS: Azi e zi de sărbătoare. Pentru prima dată, un ofițer de Securitate admite că a încălcat drepturile omului

04 Iul 2020 | scris de A.V.
Germina Nagâț, membră în Colegiul CNSAS: Azi e zi de sărbătoare. Pentru prima dată, un ofițer de Securitate admite că a încălcat drepturile omului Galerie foto (2)

Germina Nagâț, membră în Colegiul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), a publicat pe pagina de Facebook documentul prin care un fost colaborator al Securității recunoaște că a făcut poliție politică, subliniind că gestul este unul fără precedent în România.

Este vorba despre Sorin Bivolaru, fost consilier local din partea PMP într-o comună din Timiș, care înainte de 1989 a fost lucrător al Securității ceaușiste, activând ca ofițer de contrainformații militare, scrie g4media.ro.

”Poate că nu știți, dar azi e zi de sărbătoare! Vreau să sărbătorim împreună, dragi prieteni și neprieteni, primul caz în care un ofițer de Securitate chemat în instanță de CNSAS pentru încălcarea drepturilor omului refuză să se judece cu noi, ba chiar ne dă dreptate (”achiesează”, cum zice dumnealui în textul de mai jos). În plus, își dă și demisia din funcția de consilier local, pe care a ocupat-o în urma alegerilor din 2016”, a scris Germina Nagâț pe Facebook.

”Este prima oară când se întâmplă asta, în cele două decenii de la înființarea CNSAS și promulgarea legii deconspirării Securității! Pentru prima dată, un ofițer de Securitate admite că a încălcat drepturile omului (căci asta înseamnă să fii ”lucrător al Securității”, în sensul legii) și nu combate în instanță, invocând în apărarea sa regulamente, ordine militare, salvarea națiunii și a planetei Pământ! De asta zic că avem ce sărbători! E prima reacție de bun-simț din partea unui fost purtător al uniformei de securist și prima demisie dintr-o funcție publică, motivată astfel. Îl felicit pe domnul Bivolaru, iar justiției din România nu pot decât să-i urez ”La mai multe” procese cu securiști terminate în acest fel!”, a mai scris Nagâț.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră