Depozitele de gaz metan ale României sunt 47% pline. La 1 noiembrie trebuie să atingem ținta de 80%

14 Iul 2022 | scris de A.V.
Depozitele de gaz metan ale României sunt 47% pline. La 1 noiembrie trebuie să atingem ținta de 80%

Principala preocupare la nivel european la această oră este trecerea cu bine a iernii care urmează, în contextul crizei energetice și a războiului din Ucraina, care nu dă semne că se va încheia curând. Statele membre ale Uniunii Europene se străduiesc să facă rezerve de gaze naturale, existând și o țintă de atins, și anume la data de 1 noiembrie.

Premierul Nicolae Ciucă susține că România va avea suficiente gaze naturale în depozitele naţionale astfel încât să fie acoperit necesarul energetic pentru iarnă.

„În acest moment, depozitele de gaz metan ale ţării sunt 47% pline, ceea ce înseamnă că ţara noastră a acţionat mult mai repede decât calendarul pe care l-a stabilit Comisia Europeană pentru statele membre. Ţinta pentru 1 august este de 46%, iar România a depăşit-o încă din prima jumătate a lunii iulie. Suntem înaintea calendarului european de acumulare a rezervelor pentru iarnă ca urmare a faptului că o mare parte din gazul metan extras în România este stocat. Astăzi, a fost atins procentul record de 70% de gaz din producţia internă trimis în depozitele naţionale”, a scris Nicolae Ciucă, pe Facebook.

Potrivit şefului Executivului, ţara noastră va reuşi să îndeplinească înainte de termen obiectivul stabilit la nivel european ca până la 1 noiembrie depozitele de gaz ale tuturor statelor UE să fie cel puţin 80% pline.

„Menţinând ritmul accelerat, vom reuşi să atingem acest procent chiar înainte de termen”, estimează Nicolae Ciucă.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră