Classic ON AIR

07 Aug 2020 | scris de A.A.
Classic ON AIR

Asociaţia On Air Event Management organizează "Classic ON AIR", un moment de muzică de înaltă ținută artistica. În aceste timpuri dificile, cu multe restricții, arta, cultura, frumosul sunt grav afectate de distanțarea de publicul larg.

Respectând toate restricțiile impuse de evoluția pandemiei în România, vom organiza un eveniment prin care readucem la viață muzica clasică.

Mişcarea de Rezistenţă nu e o formulă de agresiune, ci una de apărare a tuturor valorilor care caracterizează identitatea unei comunităţi. Valorile culturale fac parte din identitatea noastră. O structurează şi o înnobilează cu responsabilitate dincolo de vanităţi şi de vremuri. 

Şi pentru că ne dorim să definim şi să redefinim criteriile după care tinerii să poată discerne şi identifica valoarea culturală autentică, într-un context social în care ofensiva nonvalorii a devenit agresivă, precum şi să păstrăm vie legatura noilor generaţii cu mesajele muzicale şi culturale ale precedentelor generaţii de artişti, am creat „mişcarea de rezistenţă”.

Asociaţia ON AIR Event Managament organizează anual următoarele evenimente: Folk You, Festivalul de Tarafuri şi Fanfare, Festivalul de Teatru, Concert de Crăciun, Gala Folk You.

Anul 2020, odată cu pandemia de coronavirus, aduce o grăbire a digitalizării și a mutării business-urilor în mediul online, așa cum încetul cu încetul s-a mutat și interacțiunea socială.

Cultura, ca business, a fost întotdeauna o Cenușăreasa în peisajul economic actual, deși diversificarea metodelor de exprimare și a mijloacelor de diseminare alternative sau de underground a crescut semnificativ în ultima perioadă, în special în spațiul virtual.

Există numeroase platforme pe care artiștii și creatorii de conținut se pot afirma și dezvolta, iar criza recentă care ține publicul departe a dus la reorientarea exclusiv către acest mediu.

Astfel, asistăm la mutări și replieri alături de o viteză de reacție importantă. Instituții, artiști, comunități culturale s-au mutat pe online pentru a rămâne prezenți, pentru a-și menține arta vie și pentru a supraviețui.

Relaxarea restricțiilor impune o revenire la normal și, sectorul care are cea mai mare nevoie de apropierea dintre oameni, de reacția lor, de schimbul de energie, de vibrația momentului și de intensitatea actului cultural este muzica.

Oferim bucureștenilor primul mare eveniment de acest fel în aer liber pentru anul 2020, anul pandemiei, anul în care noi toți ne luptăm să redobândim dreptul de a ne bucura de câteva clipe împreună și să redescoperim valorile artei și culturii.

Evenimentul ”Classic ON AIR”
    Concert extraordinar Orchestra Metropolitană București, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga împreună cu soliștii:
    Adrian Naidin - violoncel
    Lucian Duță - vioară
    Alin Stoica - tenor 
    Stephanie Radu – soprană

Evenimentul va avea loc în în Grădina de Vară Herăstrău din București, luni, 10 aug, începând cu ora 19.30.

Partenerii evenimentului: Primăria Municipiului București prin ARCUB și Institutul Cultural Român.

Mulțumim pentru sprijin Aqua Carpatica și Domeniile Sâmburești.

Eveniment organizat de Asociația ON AIR Event Management, Mișcarea de Rezistență, Arteastic Element și miscareaderezistenta.ro.

Rezervarea invitațiilor se face la adresa de e-mail: ana@arteastic.ro

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră