Apare un nou focar de coronavirus în căminele de bătrâni: 27 de persoane testate pozitiv la Orăștie

13 Apr 2020 | scris de A.A.
Apare un nou focar de coronavirus în căminele de bătrâni: 27 de persoane testate pozitiv la Orăștie

Situația devine alarmantă în cazul extinderii coronavirusului și în căminele de bătrâni. Categoria cea mai vulnerabilă și care ar trebui protejată în această perioadă este lovită de noul coronavirus.

22 de bătrâni dintre cei 30  instituționalizați în Complexul de Servicii pentru Vârstnici din orașul Orăștie au fost loviți de COVID-19. Rezultate pozitive au primit și cinci persoane care lucrează aici cu bătrânii. Pacientul zero pentru toți pare a fi una dintre persoanele vârstnice internate în perioada 11-25 martie la Spitalul Județean din Deva. Beneficiarul de la Orăștie a suferit o intervenție chirurgicală, conform Gazeta de Dimineața

Rezultatul testelor epidemiologice sosite sâmbătă noaptea arată rezultate tragice pentru beneficiarii Complexului de Servicii pentru vârstnici de la Orăștie, județul Hunedoara.

20 dintre persoanele vârstnice aflate încă în centru au fost confirmate cu coronavirus. Alți patru bătrâni se află deja internați la spitalele din Orăștie și Hunedoara ei figurând până duminică drept suspecți. Doi dintre cei internați au și ei rezultate pozitive.

Alături de bătrăni, tot purtători ai virusului sunt și alte cinci persoane care lucrează în centru. Un al șaselea are un rezultat neconcludent, motiv pentru care testul trebuie repetat.

”Cei care sunt acum în centru nu au probleme majore. Cel mult au avut temperatura, dar personalul medical angajat i-a ținut sub control. Am luat decizia împreună cu cei de la DSP și cu domnul prefect să îi păstrăm pe toți în centru și să înceapă aici, sub supraveghere, tratamentul”, a declarat, duminică, pentru Gazeta de dimineață, primarul Ovidiu Bălan.

Situația nu este una roz în județul Hunedoara, locurile din spitale încep să se epuizeze, iar numărul de cazuri crește foarte mult de la o zi la alta.

”Căminul este carantinat de mult timp. Încă de la începutul epidemiei, am stabilit interzicerea vizitelor în Centru tocmai pentru a-i proteja pe beneficiari. Am avut neșansa cu acel pacient venit de la spital”, spune Bălan.

În Centrul de la Orăștie cinci beneficiari au peste 90 de ani.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră