Președintele Bursei din Mexic a decedat ca urmare a infectării cu noul coronavirus

12 Apr 2020 | scris de A.A.
Președintele Bursei din Mexic a decedat ca urmare a infectării cu noul coronavirus

Preşedintele Bursei mexicane de valori (BMV), Jaime Ruiz Sacristan, a încetat din viaţă duminică la vârsta de 70 de ani, a anunţat organismul bursier, transmit AFP şi EFE, preluat de Agerpres. Sacristan fusese testat pozitiv pentru noul coronavirus la jumătatea lunii martie.

"Vă informăm cu profundă tristeţe că Jaime Ruiz Sacristan, preşedintele consiliului de administraţie, a încetat astăzi din viaţă", a scris BMV într-un comunicat.

"Conducerea şi personalul transmit condoleanţe familiei şi prietenilor, deplângem această imensă pierdere", se adaugă în document, care nu precizează cine va fi succesorul său.

BMV a indicat la 13 martie că Sacristan a contractat noul coronavirus, dar nu prezintă simptome. A fost unul din primele cazuri cunoscute din ţară. Se crede că ar fi luat virusul în timpul unei călătorii în Colorado, SUA.

Bilanţul oficial anunţat de autorităţi în ce priveşte contaminările cu noul virus în contextul pandemiei declarate de OMS este de 4219, cu 273 decese.

Guvernul mexican a decretat urgenţă sanitară până pe 30 aprilie, ceea ce presupune suspendarea activităţilor economice "neesenţiale", şi a cerut populaţiei să stea acasă, deşi carantina nu este obligatorie, pentru a nu fi afectate milioanele de persoane care lucrează neoficial, notează EFE., preluat de Agerpres.

Alte stiri din Externe

Ultima oră