Cea mai mare pictură murală din România va avea peste 525 de metri pătrați. Unde va putea fi văzută

19 Aug 2020 | scris de A.V.
Cea mai mare pictură murală din România va avea peste 525 de metri pătrați. Unde va putea fi văzută

La Sibiu se lucrează la cea mai mare pictură murală din România, care va avea peste 525 de metri pătrați. Lucrarea acoperă peretele lateral al unui bloc din Piața Aurel Vlaicu din Sibiu, înalt de peste 25 de metri, o zonă intens circulată din oraș, și este realizată de cei patru artiști de la Sweet Damage Crew,  unul dintre participanții la cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Artă Stradală de la Sibiu, care s-a încheiat oficial duminică (10-16 august).

Însă cei patru artiști continuă să lucreze la această uriașă pictură murală. 

“Lucrarea se aliniază temei festivalului din acest an - '#Origins' şi este de mare însemnătate pentru membrii grupului prin mesajul transmis, fiind, 'un tribut adus omului şi umanităţii, individului şi societăţii, de la origini şi până în prezent'.

Din punct de vedere compoziţional, muralul este un portret de grup, format din chipurile unor oameni pictate în cromatici şi stiluri diferite, susţinând astfel ideea de unitate în diversitate” explică organizatorii Festivalului Internațional de Artă Stradală, într-un comunicat de presă.

După ce va fi finalizată, uriașa pictură murală va fi inclusă în Turul de Artă Stradală din Sibiu, care  ajunge anul acesta la 96 de lucrări, răspândite în tot oraşul, toate fiind realizate de artiștii participanți la edițiile anterioare ale festivalului de la Sibiu.

“15 artişti şi grupuri din România, Spania şi Ucraina au luat în primire, la începutul săptămânii trecute, o serie de ziduri vizibile din oraş, pe care şi-au aşternut arta pentru comunitate. Astfel, prin cei 1.600 metri pătraţi de culoare, au reuşit să însufleţească o serie de locaţii cheie - blocuri, unităţi de învăţământ şi alte clădiri importante din viaţa oraşului”, mai spun organizatorii despre ediția din acest an, la care au venit mai puțini artiști din străinătate , din cauza restricțiilor impuse de pandemie. 

Harta actualizată a Turului de Artă Stradală va putea fi găsită în format tipărit la Centrul de Informare Turistică al Primăriei, din Piața Mare a Sibiului,  dar se poate parcurge şi cu ajutorul hărţilor electronice, care vor fi disponibile pe site-ul www.streetartfestival.ro şi Sibiu City App.

Foto: facebook.com/SibiuInternationalStreetARTFestival 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră