Sibiul investește peste 13 milioane de lei din fonduri europene în achiziția de biciclete

12 Mai 2020 | scris de A.A.
Sibiul investește peste 13 milioane de lei din fonduri europene în achiziția de biciclete

Sibiul va avea peste 40 de centre de închiriere pentru biciclete, unde vor fi disponibile 540 de biciclete inteligente mecanice, opt triciclete pentru seniori și patru triciclete adaptate pentru persoane cu dizabilități, printr-un sistem inteligent, ce va permite plata cu cardul și aplicații mobile, transmite tribuna.ro.

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, și directorul Agenției de Dezvoltare Regională Centru, Simion Crețu au semnat, în 11 mai, contractul de finanțare pentru proiectul Sibiu Bike City, o investiție în valoare de 13,41 milioane lei în infrastructura pentru mobilitate alternativă în Sibiu, din care 12,49 milioane de lei reprezintă finanțarea nerambursabilă din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional.   

“Creăm condițiile pentru mobilitatea alternativă în Sibiu. Pe lângă continuarea modernizării transportului public, avem deja finanțate și în lucru trei proiecte importante pentru transportul cu bicicleta: amenajarea malurilor Cibinului, coridorul pentru biciclete între Ștrand și parcul Sub Arini și Sibiu Bike City. Concret, proiectul pentru care am obținut astăzi finanțare înseamnă crearea a 44 de centre de închirieri de biciclete în tot orașul, achiziția a peste 500 de biciclete și 12 triciclete pentru seniori și persoane cu dizabilități, precum și a programului informatic care să permită gestionarea și mentenanța sistemului. Promovăm și încurajăm utilizarea bicicletei ca mijloc de transport prin investiții în infrastructură și în siguranța pistelor, acestea dând încredere cetățenilor pentru a utiliza tot mai mult bicicleta pentru deplasările în oraș”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu).

540 de biciclete inteligente mecanice, cu computer de bord și modul inteligent de acces, prevăzute cu sisteme de siguranță și monitorizare permanentă prin GPS, opt triciclete pentru seniori și patru triciclete adaptate pentru persoane cu dizabilități, 44 de stații inteligente de preluare și predare a bicicletelor în tot orașul, din care 10 sunt prevăzute cu stații de depanare pentru reparații de urgență a bicicletelor vor fi achiziționate prin proiect.

Centre de închiriere vor fi situate în apropierea stațiilor de transport public Tursib pentru a oferi astfel cetățenilor posibilitatea combinării acestor două tipuri de transport. Primăria Sibiu are în vedere crearea unui sistem de ticketing integrat pentru autobuzele Tursib și aceste biciclete.

Proiectul presupune și achiziția unor terminale inteligente de închiriere și plată și achiziția unui sistem care să asigure operarea, mentenanța și comunicarea cu bicicletele din teren, incluzând și o aplicație mobilă pentru închiriere.    

„Până în prezent Primăria Sibiu a realizat studiul de fezabilitate. De asemenea, este în curs și procedura de achiziție pentru furnizarea echipamentelor enumerate mai sus, a serviciilor de montaj și punere în funcțiune a sistemului de închiriere, precum și proiectarea și asistența tehnică, cele trei oferte depuse de firmele interesate aflându-se în evaluare”, potrivit unui comunicat al municipalității.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră