ANAF verifică dacă familia Iohannis a declarat venituri obţinute din meditaţii în perioada 1990-2017. Ce spune Preşedinţia

30 Ian 2017
ANAF verifică dacă familia Iohannis a declarat venituri obţinute din meditaţii în perioada 1990-2017. Ce spune Preşedinţia

ANAF a declanşat un control la Direcţia Finanţelor Publice Sibiu pentru a stabili dacă Carmen şi Klaus Iohannis au declarat la Fisc sume obţinute din meditaţii pentru elevi în perioada 1990-2017, au declarat pentru News.ro surse oficiale.

Controlul ANAF este făcut la solicitarea deputatului ALDE Varujan Vosganian care a cerut, pe 18 ianuarie, Ministerului de Finanţe şi ANAF să facă o evaluare a veniturilor şi impozitelor plătite de către preşedintele Klaus Iohannis şi să confirme dacă şeful statului a avut posibilitatea să cumpere mai multe imobile din veniturile obţinute din meditaţii.

Afirmaţiile referitoare la sursele de venit şi imobilele achiziţionate au venit chiar de la preşedintele Iohannis, înaintea alegerii sale în funcţia supremă în stat, în campania electorală, în cadrul unui interviu.

 

Potrivit Cotidianul.ro, în fişele fiscale ale soţilor Iohannis nu ar fi fost găsite, în urma controlului, taxe plătite pentru veniturile realizate prin meditaţii, în perioada 1990-2017, aceste informaţii nefiind confirmate până acum.

Agenţia de presă News.ro a solicitat Administraţiei Prezidenţiale un punct de vedere în legătură cu această informaţie. Potrivit acesteia, preşedintele Iohannis şi-a plătit întotdeauna taxele şi impozitele la stat

UPDATE

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) neagă că ar fi controlat banii obținuți de către președintele Klaus Iohannis din meditații.

Declaraţia a fost oferită pentru site-ul miscareaderezistenta.ro de Laura Chiriac, purtătorul de cuvânt al instituţiei. 

„Potrivit președintelui ANAF, domnul Bogdan-Nicolae Stan, la nivelul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Brașov (pe raza căreia se află Administrația Județeană a Finanțelor Publice Sibiu), nu a avut loc niciun fel de control pe această temă”, este declaraţia referitoare la speţă.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră