Accident teribil în Ungaria, cu un microbuz înmatriculat în România. Cel puţin şapte persoane au murit

22 Mai 2018 | scris de Istvan Deak
Accident teribil în Ungaria, cu un microbuz înmatriculat în România. Cel puţin şapte persoane au murit Galerie foto (3)

UPDATE

Din păcate, bilanţul prezentat de presa ungară se confirmă. Nouă români şi-au pierdut viaţa în teribilul accident din Ungaria. Informaţia a fost confirmată pentru News.ro de surse oficiale.

Conform surselor citate, în accident şi-au pierdut viaţa toate cele nouă persoane din microbuz - şapte bărbaţi şi două femei. Microbuzul era înmatriculat în judeţul Mureş.

UPDATE

Incredibil! 

Şoferul microbuzului implicat în accidentul din Ungaria, în urma căruia nouă români au murit, transmitea Live pe Facebook în momentul impactului, potrivit unei înregistrări care a apărut pe reţelele de socializare.

Înregistrarea care a apărut pe reţelele de socializare este făcută de o persoană care a urmărit pe telefonul mobil transmisia Live a şoferului microbuzului.

Acesta s-a filmat în timp ce se afla la volanul autovehicului şi se observă cum se uită pe telefonul mobil de mai multe ori. În spatele acestuia, se aud şi se văd câţiva dintre pasagerii microbuzului.

La un moment dat, şoferul intră pe contrasens, angajându-se într-o depăşire periculoasă, însă nu pare să realizeze că din faţă vine un camion. Înregistrarea surprinde chiar momentul impactului dintre microbuzul înmatriculat în Mureş, în care se aflau nouă persoane, şi camionul încarcat cu nisip.

Pe Internet există şi alte înregistrări video care surprind impactul puternic dintre cele două autovehicule, scrie News.ro.

..................................

Cel puţin şapte persoane şi-au pierdut viaţa după ce un microbuz înmatriculat în România s-a ciocnit violent cu un camion, pe un drum naţional din Ungaria. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), accidentul a avut loc pe drumul naţional 4 din Ungaria, la aproximativ 60 de kilometri de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România, unde  un microbuz înmatriculat în România s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depăşire şi s-a ciocnit cu un camion care se deplasa pe contrasens. 

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat marţi seară că a activat celula de criză şi a făcut demersuri în regim de urgenţă pe lângă autorităţile locale pentru a obţine informaţii cu privire la cetăţenia şi identitatea victimelor.

MAE precizează că, potrivit datelor preliminare obţinute de reprezentanţii misiunii diplomatice, în urma accidentului şapte persoane, pasageri ai microbuzului, şi-au pierdut viaţa.

Pe de altă parte, agenţia ungară de presă MTI anunţă decesul a nouă persoane, dar nu precizează naţionalitatea acestora, ci doar că toate persoanele se aflau la bordul unui microbuz cu numere de înmatriculare româneşti, potrivit poliţiei din Pesta.

Potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei, citat de MTI şi preluat de hirado.hu, şapte bărbaţi şi două femei şi-ar fi pierdut viaţa în accident, iar la identificarea victimelor participă atât partea ungară, cât şi română.

Potrivit MAE, în acest caz a fost activată celula de criză, iar misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la cetăţenia şi identitatea victimelor. O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Budapesta s-a deplasat, în regim de urgenţă, si se află la locul accidentului pentru a acorda asistenţă consulară.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Budapesta: 0036-384-76-89 şi 0036-384-83-94 şi 0043-1-230.95.10, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: 0036-30-535-69-12.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră