A fost proiectat primul ventilator mecanic românesc

07 Mai 2020 | scris de A.A.
A fost proiectat primul ventilator mecanic românesc

Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” a realizat primul proiect românesc al unui ventilator mecanic,. Proiectul pornit de la zero, care părea „aproape imposibil de realizat”, a fost făcut în 5 săptămâni, a spus premierul Ludovic Orban, anunţă Digi24.

Premierul a mers azi la ATM „Ferdinand I” împreună cu ministrul Apărării Aaționale, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și ministrul Economiei, Virgil Popescu, pentru a asista la prezentarea ventilatorului proiectat pentru pacienții COVID-19.

Ventilatorul mecanic a fost realizat în urma colaborării dintre Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” şi BlueSpace Tehnology (BST), potrivit unui comunicat al MApN.

Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” a asigurat partea de proiectare a ventilatorului, în timp ce BlueSpace Tehnology s-a ocupat de integrarea și dezvoltarea demonstratorului tehnologic spre faza de prototip pentru a fi omologat şi introdus în procesul de fabricaţie.

„Demonstratorul tehnologic al ventilatorului mecanic pe care l-am văzut, astăzi, funcționând reprezintă o realizare tehnică remarcabilă. Urmează pașii cei mai importanți: omologarea prototipului și integrarea în producție, a spus ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră