Prof. Adrian Streinu Cercel a fost demis de ministrul Sănătății de la conducerea comisiei științifice anti-COVID din Ministerul Sănătății

23 Apr 2020 | scris de A.V.
Prof. Adrian Streinu Cercel a fost demis de ministrul Sănătății de la conducerea comisiei științifice anti-COVID din Ministerul Sănătății

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat azi că l-a demis pe medicul Adrian Streinu Cercel de la conducerea comisiei științifice anti-COVID din Ministerul Sănătății.

"Conducerea Ministerului Sănătăţii a decis modificarea Comisiei pentru managementul clinic şi epidemiologic al COVID 19 prin introducerea mai multor specialişti în boli infecţioase, cardiologie, epidemiologie, hematologie, precum şi înlocuirea prof. dr. Adrian Streinu Cercel din funcţia de preşedinte al acestei comisii", afirmă ministerul într-o informare transmisă joi. 

Demiterea lui Cercel vine după o serie de declarații făcute de acesta în spațiul public, dar vizează în special măsurile de carantinare a vârstnicilor de peste 65 de ani, prin luarea acestora de la domiciliu, prevăzute într-un document de lucru care a circulat în spațiul public. Anterior, aceste măsuri au fost criticate atât de către președintele Klaus Iohannis, cât și de către premierul Ludovic Orban.

Prim-ministrul Ludovic Orban a apreciat joi că documentul aparţinând managerului Institutului "Matei Balş", Adrian Streinu-Cercel, reprezintă o "năstruşnicie", inclusiv în ce priveşte măsurile propuse pe plan economic, în contextul pandemiei de coronavirus.

Postul de televiziune Digi24 a anunțat că în locul lui Adrian Streinu Cercel va fi numită Adriana Pistol, directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

URMĂRIȚI AICI UNA DINTRE EDIȚIILE SPECIALE ALE EMISIUNII ”MARIUS TUCĂ SHOW”, ÎN CARE INVITATĂ A FOST DR. ADRIANA PISTOL

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră