TNB. S-a redeschis Sala Mare. Ce spectacole putem vedea?

23 Sep 2015
TNB. S-a redeschis Sala Mare. Ce spectacole putem vedea?
Redeschiderea Sălii Mari a Teatrului Național, care a avut loc recent, ne oferă ocazia la acest început de stagiune să vedem sau să revedem spectacole ca „Furtuna”, „Dineu cu proşti”, „Toţi fiii mei”, „Vizita bătrânei doamne”…

Ne vom întâlni, sau reîntâlni cu montări potrivite cu anvergura acestui spaţiu de joc, în care nume faimoase ale dramaturgiei, idei şi sentimente generoase, marea litearatură a tuturor timpurilor îşi găsesc cadrul potrivit de desfăşurare. Drame puternice şi comedii sclipitoare, cu distribuţii de mare succes, sub semnături regizorale inspirate, vă aşteaptă în cea mai nouă şi mai spaţioasă dintre sălile renovate ale Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti.

Din 30 septembrie 2015 revine pe afiş spectacolul Toţi fiii mei de Arthur Miller, regia Ion Caramitru şi scenografia Dragoş Buhagiar. Începând cu acest spectacol, rolul Ann Deever va fi interpretat şi de Fulvia Folosea, una din cele mai tinere actriţe din trupa TNB, pe care aţi mai putut-o vedea în „Micul infern”, debutul ei pe scena Naţionalului bucureştean. În acest spectacol se va întâlni cu doi dintre cei mai îndrăgiţi actori ai scenei româneşti: Victor Rebengiuc şi Sanda Toma, în casa familiei Keller, unde dramele sunt adânci, culpabilizarea, durerea, regretul şi moralitatea unor alegeri macină liniştea şi sufletele personajelor. Lumea marelui dramaturg american ne devine familiară datorită lor şi celorlalţi actori din distribuţie: Dragoş Stemate, Vivian Alivizache/Victoria Dicu, Dorin Andone, Ioan Andrei Ionescu, Gavril Pătru, Irina Cojar şi copilul Aris Bănuţoiu. Muzica originală a spectacolului îi aparţine lui Vlaicu Golcea, light designul este semnat de un mare artist al jocului de umbre, lumini şi culori, Chris Jaeger, iar efectele multimedia de Daniel Gontz.

Spectacolul „Vizita bătrânei doamne", cu Maia Morgenstern în rolul titular, revine pe această scenă începând din 9 octombrie.

În eleganta Sală Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti se va adăuga pe afiş, până la sfârşitul anului, un alt titlu de referinţă din dramaturgia universală, „Visul unei nopţi de vară” de William Shakespeare, spectacol la care repetă în această perioadă regizorul Petrică Ionescu, cu o distribuţie promiţătoare.  

Alte stiri din Teatru

Ultima oră