Premieră la TNB - ANGAJARE DE CLOVN, de Matei Vişniec, în regia lui Ion Caramitru

06 Ian 2017 | scris de Sebastian S. Eduard
Premieră la TNB - ANGAJARE DE CLOVN, de Matei Vişniec, în regia lui Ion Caramitru

Sala Studio este una din cele mai ofertante săli de teatru din București, din punct de vedere sceno-tehnic. În acest spectacol, natura piesei și viziunea regizorală exploatează la maximum potențialul spațiului de joc, ideal pentru întâlnirea cu iluzia absolută și cu mirajul libertății fără granițe.

Lumea circului
Piesă îndrăgită deopotrivă de regizori și de spectatori, ANGAJARE DE CLOVN ne vorbește nu doar despre fascinația în fața miraculoasei lumi a circului, ci și despre dorința fiecăruia dintre noi de a-i pătrunde tainele. Trei clovni bătrâni se reîntâlnesc în fața unui anunț de angajare, atârnat de o ușă ce se încăpățânează, în chip misterios, să rămână închisă. Ne aflăm pe teritoriul spectaculosului și al metaforei, iar călăuze ne vor fi chiar ei, clovnii.

Actori tineri
ANGAJARE DE CLOVN, o piesă despre ei - artiști și despre noi - spectatori, de ieri și de azi, de aici și de aiurea, într-o montare plină de umor, sensibilitate, cinism duios și acrobaţii sufleteşti, susținută cu multă sensibilitate și talent de trei tineri actori ai TNB: Petre Ancuţa, Emilian Mârnea, Florin Călbăjos. Reușita montării semnate de Ion Caramitru este întregită de o echipă de creație aleasă: Decorul – Florilena Popescu Fărcășanu, Costumele – Liliana Cenean, Light design - Chris Jaeger, Coregrafia - Florin Fieroiu.

Alte stiri din Teatru

Ultima oră