Piesa câștigătoare a Concursului European de Dramaturgie PopDrama se joacă la Nottara

30 Ian 2017 | scris de Sebastian S. Eduard
Piesa câștigătoare a Concursului European de Dramaturgie PopDrama se joacă la Nottara

 

Universitatea de Arte din Târgu-Mureș și Teatrul Nottara, în colaborare cu Institutul Italian de Cultură din București, prezintă miercuri, 8 februarie 2017, de la 19:30, în sala „George Constantin“ a Teatrului Nottara, spectacolul-lectură “Dama de cupă” de Gianni Spezzano, piesa câștigătoare a Concursul European de Dramaturgie PopDrama.

În Dama de cupă, dramaturgul Gianni Spezzano vorbește fără încrâncenare despre relații de familie viciate și despre dependența de jocurile de noroc, folosind ludicul și umorul teatrului tradițional napolitan.

Regia artistică este semnată de Oana Leahu, iar Tiberius Vasiniuc, Elena Purea, Nicu Mihoc, Luminița Praja și Andrei Chiran vor face jocul Damei de cupă! Traducerea îi aparține Corinei Bozedean.

Concursul European de Dramaturgie PopDrama este organizat de Universitatea de Arte din Târgu-Mureș, împreună cu Centro Diego Fabri (Italia), University of Wolverhampton (Marea Britanie) și Fundacion Caja Granada (Spania) și este cofinanțat prin programul „Europa Creativă“ al Uniunii Europene.

Piesa Dama de cupă, semnată de Gianni Spezzano, a fost câştigătoarea din 2016 a Concursului European de Dramaturgie PopDrama, în urma votului exprimat de publicul participant la spectacolele-lectură din Târgu Mureş, Wolverhampton, Forli şi Granada.

Concursul a vizat performanța în scrierea pieselor de teatru și promovarea la nivel european a noilor texte dramatice. Câștigătorul concursului beneficiază de traducerea și publicarea textului în limbile partenerilor, de promovare prin conferințe de presă și de spectacole-lectură în București, Roma, Londra și Madrid.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Alte stiri din Teatru

Ultima oră