București: a început Maratonul Teatrului Independent

18 Sep 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
București: a început Maratonul Teatrului Independent

De ieri și până la 2 octombrie Bucureștiul este gazda celei de-a VI-a ediții a Festivalului Maratonul Teatrului Independent - Bucharest Fringe.

Ediția din acest an a Maratonului Teatrului Independent va avea patru secțiuni — Competiție, One Drama, Indie Gold și Serile Teatrului Studențesc.

Potrivit organizatorilor, la secțiunea ''Competiție'' vor fi prezentate cele mai valoroase și originale 22 de spectacole de teatru independent din stagiunea 2015 — 2016, în timp ce în secțiunea ''One Drama'' va fi oferită o selecție a celor mai bune monodrame ale ultimilor ani.

Secțiunea ''Indie Gold'' conține o selecție a celor mai reprezentative spectacole "făcute vreodată" în teatrul independent, iar la secțiunea ''Serile Teatrului Studențesc'' vor fi prezentate cele mai apreciate show-uri ale absolvenților de teatru dedicate publicului tânăr.

Selecția spectacolelor a fost făcută de un juriu format din Monica Andronescu, Oltița Cântec, Oana Cristea Grigorescu, Cristiana Gavrilă și Cristina Rusiecki.

Juriul de premiere îi va avea în componență pe Maria Zărnescu (critic de teatru), Nicoleta Lefter (actriță) și Bobi Pricop (regizor). Aceștia vor acorda șapte premii celor mai bune spectacole din secțiunea "Competiție".

Intrarea va fi liberă pentru studenți și elevi (în limita locurilor disponibile), cu precădere la spectacolele din "Serile Teatrului Studențesc" care le sunt special dedicate.

Teatrele partenere din acest an sunt: UNTEATRU, Teatrul de Artă București, POINT, Teatrul Luni de la Green Hours, Teatrul Act și Centrul de Teatru Educațional Replika. Alături de acestea în festival se vor regăsi și locații noi și neconvenționale.

Biletele la spectacole pentru toate secțiunile se pot achiziționa de pe platforma mystage.ro sau în ziua spectacolului de la teatrul partener.

Alte stiri din Teatru

Ultima oră