SUA: Directoarea CDC vaccinată de 5 ori are din nou simptome de Covid după ce a luat Paxlovid

01 Noi 2022
SUA: Directoarea CDC vaccinată de 5 ori are din nou simptome de Covid după ce a luat Paxlovid

Biden și Fauci au avut amândoi o revenire a simptomelor după tratament, scrie Bloomberg.

Directorul Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, Rochelle Walensky, se confruntă cu o revenire a simptomelor Covid-19 după ce a luat Paxlovid, antiviral de la Pfizer Inc.

Walensky a contractat un caz ușor de Covid la începutul acestei luni și a fost testată negativ după ce a luat tratamentul lui Pfizer. Duminică, ea a început să dezvolte simptome ușoare și a fost din nou testată pozitiv, a declarat luni CDC într-un comunicat. Expertul în boli infecțioase se izolează acasă și va continua să lucreze virtual.

Mulți pacienți, inclusiv președintele Joe Biden și Anthony Fauci, s-au confruntat cu o revenire a simptomelor de Covid după ce au luat un tratament complet de cinci zile cu medicamentul Pfizer. Fenomenul pare mult mai frecvent decât raportat oficial, iar pacienții pot răspândi în continuare boala, au spus medicii într-un articol din septembrie New England Journal of Medicine.

Directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, a declarat în mai pentru Bloomberg News că medicii ar putea prescrie un al doilea tratament pacienților carora le-au revenit simptomele, deși autoritățile de reglementare din SUA au spus mai târziu că nu există încă dovezi că tratamentul repetat va ajuta. Oamenii de știință de la National Institutes of Health au adăugat la începutul acestei luni că nu cred că un tratament de cinci zile de Paxlovid este prea scurt pentru ca organismul să dezvolte un răspuns imun puternic la virusul care provoacă Covid-19.

Paxlovid rămâne principalul tratament oral pentru pacienții cu risc crescut de a dezvolta boli severe. Nu pare să ajute pacienții cu risc scăzut. În timp ce administrația Biden și-a intensificat recent eforturile de a extinde accesul, pacienților negri și hispanici li s-a prescris antiviral la doze mult mai mici decât celor albi, potrivit CDC.

Livrările Paxlovid rămân puternice în SUA, dar nu este clar că vor dura toată iarna, a declarat săptămâna trecută un oficial al administrației Biden pentru Bloomberg. Este posibil ca guvernul să nu aibă finanțare pentru a cumpăra doze suplimentare înainte de anul viitor, când distribuția produsului va trece pe piața comercială.

 

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră