Studiul, apărut în publicaţia "Occupational and Environmental Medicine", defineşte jobul de slabă calitate ca un loc de muncă plictisitor, sub nivelul pregătirii profesionale, sau pur şi simplu instabil. Şi, dacă luăm în considerare efectele recesiunii, impactul negativ al acestui tip de job asupra angajaţilor se resimte şi astăzi la nivel global.
"Cei care şi-au schimbat jobul şi au optat pentru unul optim au demonstrat o îmbunătăţire a sănătăţii mentale, comparativ cu persoanele şomere", susţine autorul studiului Peter Butterworth. "Repondenţii care au rămas la un job de slabă calitate au suferit o înrăutăţire a sănătăţii mentale, comparativ cu şomerii", a adăugat el.
La realizarea studiului, joburile au fost clasificate pe baza elementelor psihosociale sau în funcţie de cum promovează controlul, libertatea şi diversitatea. Conform rezultatelor, calitatea psihosocială a muncii arată cât de fericiţi sunt angajaţii.
Aşadar, dacă suntem nemulţumiţi de locul de muncă, acest lucru ne afectează nu numai modul în care ne simţim, ci şi bunăstarea personală. În aceste caz, o schimbare de carieră ar trebuie să fie printre priorităţile noastre.