Cerul va fi mai luminat decât de obicei deoarece Luna se va afla cel mai aproape de Pământ, fenomen care a a mai avut loc în 1948 şi se numeşte perigeu. Pe 14 noiembrie, la ora 1.52 p.m va avea loc fenomenul de Lună plină, iar astrul nopţii va fi cu 14% mai mare şi cu 30% mai luminos decât de obicei.
Va fi cel mai frumos spectacol astronomic din secolul 21, după cum susţin oamenii de ştiinţă. Dacă îl rataţi, mai aveţi ocazia să-l vedeţi abia peste 18 ani, conform NASA. Oricum, anul acesta, pe 14 decembrie va mai fi o SuperLună, dar nu la fel de spectaculoasă precum cea din 14 noiembrie.
Atunci, Luna devine plină în două ore de la producerea perigeului, deci într-o perioadă mai scurtă decât altădatăi, fiind mult mai mare. Din acest motiv, dar şi pentru că pe 16 octombrie a mai fost o SuperLună, fiind a doua, succesiv, şi urmează o a treia, în decembrie, au apărut speculaţii privind venirea Apocalipsei.
Astfel, pe reţelele de socializare, utilizatorii arată că în 1948, când a avut loc perigeul, Israelul şi-a declarat independenţa, iar acest stat este considerat pământul sfânt al creştinătăţii.
Alţii susţin că în săptămânile dinaintea SuperLunii, după secole, mormântul lui Iisus a fost deschis pentru prima dată. Oricum, oamenii de ştiinţă susţin că nu avem de ce să ne temem de acest fenomen.
"Când luna este aproape de orizont, poate părea neobişnuit de mare când o priveşti printre copaci, clădiri sau alte obiecte din prim-plan. Efectul este o iluzie optică, dar asta nu înseamnă să ratăm o asemenea experienţă", au explicat reprezentanţii NASA.