NASA organizează prima conferință publică despre observarea OZN-urilor

31 Mai 2023
NASA organizează prima conferință publică despre observarea OZN-urilor

NASA a convocat o întâlnire publică pentru a discuta despre observări de fenomene inexplicabile pe cer, scrie The Independent

Agenția spațială a convocat un grup pentru a examina observările a ceea ce numește UAP-uri sau fenomene aeriene neidentificate, pe care mulți le numesc OZN-uri.

Acum, grupul a susținut prima discuție publică, înaintea unui raport care urmează să fie publicat la sfârșitul acestui an. Agenția spațială a spus că lucrările au fost menite să faciliteze raportarea acestor UAP-uri, precum și să examineze care ar putea fi acestea.

Însă reprezentanții au spus că comisia implicată în lucrare a primit critici susținute care au împiedicat acea lucrare. „Hărțuirea nu duce decât la o stigmatizare suplimentară a domeniului UAP, împiedicând în mod semnificativ progresul științific și descurajând pe alții să studieze acest subiect important”, a declarat Nicky Fox, administrator asociat pentru direcția misiunii științifice a NASA.

Cu toate acestea, NASA a spus că va lucra pentru a examina acele rapoarte ale UAP-urilor.

„Prezența UAP-urilor ridică îngrijorări cu privire la siguranța cerurilor noastre și este obligația acestei națiuni să determine dacă aceste fenomene prezintă vreun risc potențial pentru siguranța spațiului aerian”, a declarat Daniel Evans, administrator adjunct adjunct al NASA pentru cercetare.

Lucrarea se referă la siguranță, dar și la „responsabilitatea agenției spațiale de a fi onest și direct și de a urma știința”, a spus el.

Dar datele privind UAP-urile au fost până acum „fragmentate”, potrivit președintelui comisiei, David Spergel, cu probleme de imprecizie și având informații răspândite în diferite agenții. Aceste probleme au însemnat că a fost dificil să se furnizeze concluzii cu privire la fiecare eveniment UAP raportat.

El a cerut date mai bune și s-a alăturat celorlalți membri ai grupului pentru a susține că ar trebui să devină mai puțin stigmatizant ca oamenii să se prezinte cu privire la observările lor. Numeroși membri ai grupului au spus că există un „stigmat” în ceea ce privește raportarea unor astfel de fenomene care a făcut dificilă examinarea completă a ceea ce s-ar putea întâmpla.

El a oferit, de asemenea, posibile explicații pentru unele dintre acele observări de UAP-uri, arătând spre exemplu de "sprite", care este ceva ca un fulger în sens invers și poate fi șocant pentru piloți. Dar el a indicat că grupul nu a găsit încă o explicație pentru diferitele și adesea diferite UAP-uri raportate de cei care le văd.

Multe UAP-uri sunt exemple de „caracteristici banale ale surselor ușor explicabile”, a declarat Sean Kirkpatrick, directorul biroului de rezolvare a anomaliilor din toate domeniile Departamentului SUA sau AARO. El a spus că doar un număr foarte mic de rapoarte UAP au fost cu adevărat neobișnuite.

De exemplu, Dr. Kirkpatrick a arătat un nou videoclip cu ceea ce el a spus că sunt trei puncte care se mișcă pe cer, la viteze care însemnau că erau imposibil de prins de piloți. Dar s-a stabilit mai târziu că punctele erau doar avioane comerciale și că erau mai departe decât au apărut prima dată.

Grupul de 16 membri include experți în orice, de la fizică la astrobiologie și și-a început activitatea în iunie anul trecut. Sesiunea de miercuri este prima audiere publică a grupului – care în sine reprezintă prima anchetă de acest gen asupra fenomenelor aeriene neidentificate de către NASA.

Studiul NASA este separat de o investigație recent oficializată de la Pentagon a fenomenelor aeriene neidentificate sau UAP, documentată în ultimii ani de aviatorii militari și analizată de oficialii americani din apărare și informații.

Eforturile paralele ale NASA și Pentagonului - ambele întreprinse cu o oarecare aparență de control public - evidențiază un punct de cotitură pentru guvern după decenii petrecute deturnând, dezmintând și discreditând observările de obiecte zburătoare neidentificate sau OZN-uri, datând din anii 1940.

Termenul OZN, asociat de mult timp cu noțiunile de farfurii zburătoare și extratereștri, a fost înlocuit în limbajul guvernamental cu „UAP”.

În timp ce misiunea științifică a NASA a fost văzută de unii ca promițând o abordare mai deschisă a unui subiect tratat mult timp ca tabu de către instituția de apărare, agenția spațială americană a făcut cunoscut încă de la început că nu trage cu greu nicio concluzie.

„Nu există nicio dovadă că UAP-urile sunt de origine extraterestră”, a spus NASA, anunțând formarea grupului în iunie anul trecut.

În declarațiile sale mai recente, agenția a prezentat un nou potențial rid pentru acronimul UAP însuși, referindu-se la el ca o abreviere pentru „fenomene anormale neidentificate”. Acest lucru a sugerat că pot fi incluse și alte observări decât cele care păreau în aer.

Totuși, NASA, anunțând întâlnirea de miercuri, a spus că agenția spațială definește UAP-urile „ca observații ale evenimentelor de pe cer care nu pot fi identificate ca aeronave sau fenomene naturale cunoscute din perspectivă științifică”.

Oficialii americani ai apărării au spus că recentul impuls al Pentagonului de a investiga astfel de observări a dus la sute de noi rapoarte care sunt în curs de examinare, deși majoritatea rămân catalogate ca inexplicabile.

Șeful Biroului de Rezolvare a Anomaliilor pe toate domeniile (AARO) al Pentagonului a spus că existența unei vieți extraterestre inteligente nu a fost exclusă, dar că nicio observație nu a produs dovezi ale originilor extraterestre.

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră