Cum să ieși viu din mașina care se scufundă. 3 metode care îți pot salva viața (VIDEO)

01 Noi 2016 | scris de Veronica Micu
Cum să ieși viu din mașina care se scufundă. 3 metode care îți pot salva viața (VIDEO)

Ce trebuie să facem dacă ni se întâmplă nouă așa ceva?

Ei bine, în primul rând trebuie să gândim pozitiv şi să sperăm că lucrurile se vor termina cu bine. Nu e un lucru ușor să faci asta atunci când vezi că maşina se umple cu apă şi nu ai la îndemână un tub de oxigen. Specialiștii de la Autoblog spun că trebuie să îţi păstrezi calmul, să îţi controlezi respiraţia şi să te gândeşti rapid care metodă dintre cele de mai jos trebuie pusă în aplicare pentru a ieşi cu viaţă din maşină.

Poţi ieşi din maşina care se scufundă spărgând geamul de la uşă, aşteptând ca maşina să se umple cu apă sau deschizând uşa înainte ca apa să pătrundă în maşină.

Multe persoane nu ştiu că apa poate adăuga presiune de până la 380 de kilograme pe geamuri, motiv pentru care dacă vrei să spargi geamul cu piciorul sau cu mâna, nu vei reuşi să faci asta niciodată. În schimb, dacă ai la îndemână un obiect foarte ascuţit, tot ce trebuie să faci este să loveşti cu el în mijlocul geamului, iar acesta se va face bucăţele şi vei putea deschide uşa să ieşi la timp din maşina scufundată.

Cu cât se scufundă mai tare maşina în apă, cu atât este mai mare presiunea apei pe maşină şi spargerea geamului cu mâna goală va fi din ce în ce mai grea.

În cazul în care nu ai la îndemână un spărgător special, poți scoate o tetieră de la cel mai apropiat scaun. Te folosești de unul din picioarele din oțel ca să spargi geamul. Nu uita să închizi ochii atunci când lovești, pentru că riști să îți sară cioburi, mai ales dacă apa pune presiune pe geam din exterior.

În materialul video de mai jos, cei de la Autoblog explică pașii pe care dacă îi faci ai şanse să scapi cu viață dintr-o maşină care se scufundă în apă.

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră