Vrei să combați chelia? Iată o metodă neobișnuită

21 Apr 2016 | scris de Istvan Deak
Vrei să combați chelia? Iată o metodă neobișnuită

Conform Daily Mail, o genă “de vârcolac', ce stimulează creșterea părului peste tot pe corp, a fost identificată de geneticieni, descoperire ce s-ar putea dovedi a furniza remediul mult-așteptat pentru calviție.

Oamenii de știință sunt optimiști că vor putea declanșa o mutație genetică similară și la persoanele care suferă de calviție și că vor putea apoi controla creșterea părului doar în zonele afectate.

Experții de la Universitatea din Beijing, alături de colegi de la University of Southern California, au identificat această genă la o familie de mexicani și la o familie de chinezi ai căror membri suferă de acest sindrom cunoscut în termeni medicali drept CGH.

Se pare că “sindromul vârcolacului' este o afecțiune extrem de rară, existand doar 30 de cazuri cunoscute în ultimii 300 de ani. Unul dintre aceste cazuri este cel al Supatrei Sasuphan, o fetiță de 11 ani din Thailanda, care a primit titlul de “cel mai păros copil din lume', conform Guiness Book of Records. În cazul ei, întreaga față este acoperită cu păr, inclusiv pleoapele!

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră