Safirele stea au primit această denumire datorită reflecţiei unei stele pe suprafaţa lor după şlefuire. Conform presei locale, piatra preţioasă a fost descoperită anul trecut, în august, în Ratnapura, un oraş aflat în sudul Sri Lankăi, cunoscut ca oraşul pietrelor preţioase.
Actualul proprietar al safirului, care nu a dorit să-şi decline identitatea, a declarat că destinul acestuia este să fie o piesă nepreţuită într-un muzeu şi că e atât de mare incât nu-l vede montat în nici un fel de bijuterie. El nu a vrut să dezvăluie cât a plătit pentru safir.
"În momentul în care l-am văzut, am decis să-l cumpăr. Am bănuit că trebuie să fie cel mai mare safir stea albastru din lume. Mi-am asumat riscul şi l-am cumpărat ", a mai spus proprietarul. El a adăugat că va numi safirul "Steaua lui Adam", conform credinţei musulmane că profetul Adam a venit în Sri Lanka după de a fost alungat din Grădina Edenului.
Ministrul Industriei şi Comerţului din Sri Lanka, Rishad Bathiudeen, a declarat că exporturile de pietre preţioase ale ţării au crescut cu 135%, de la 70 millioane de dolari în 2010 la 165 millioane de dolari în 2014. "Se estimează că cererea la nivel global de pietre preţioase şi bijuterii va avea o rată de creştere anuală de 6% până în 2020 ", a spus anul trecut Bathiudeen.