Cea mai mare competiție de mega sumo roboți din România, la Cluj

06 Mai 2015
Cea mai mare competiție de mega sumo roboți din România, la Cluj
Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca (UTCN) organizează cea mai mare competiție de mega sumo roboți din România, relatează agerpres.ro.

Tema competiției o reprezintă implementarea de roboți sumo autonomi, capabili să identifice și să elimine de pe suprafața de joc robotul advers în competiții de tip '1 la 1'.

Potrivit purtătorului de cuvânt al UTCN, Mirela Boțan, în cadrul acestei ediții BattleLab Robotica sunt înscrise peste 20 de echipe.

„Echipele au muncit câteva luni la realizarea robotului, investind sume consistente de ordinul a sute sau chiar mii de euro. Pentru a fi capabili să construiască roboții, studenții s-au folosit de cunoștințe de inginerie electrică, mecanică, automatică și calculatoare, fiind un proiect complex care implică atât partea tehnică, cât și cea de management”, a declarat Boțan. 
  
Echipele pot avea până la patru studenți, iar competiția respectă regulile internaționale de sumo robotic în ceea ce privește dimensiunile suprafeței de joc și regulile de desfășurare și angajament. Roboții vor trebui să respecte dimensiunile clasei mega (masă totală: maximum 3 kg, dimensiuni 20 x 20 cm, fără limită de înălțime).

Echipele cu performanțe deosebite vor fi premiate și vor fi ajutate să participe la Campionatele Europene de Robotică de la Viena și la alte competiții importante de profil.

Evenimentul va avea loc în data de 9 mai, în incinta Universității Tehnice din Cluj-Napoca, de la ora 10.30.

 

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră