Wimbledon a fost deposedat de punctele de clasament de către ATP din cauza excluderii rușilor

21 Mai 2022
Wimbledon a fost deposedat de punctele de clasament de către ATP din cauza excluderii rușilor

Organizatorii turneului de la Wimbledon, cel de-al treilea Grand Slam al sezonului, anunțaseră luna trecută că, din cauza invaziei Ucrainei de către Rusia, vor exclude jucătorii ruși și belaruși din ediția din 2022. O decizie unilaterală care fusese denunțată de mulți jucători, dar și de către ATP și WTA, scrie L'Equipe.

Vinerea aceasta, ATP a anunțat că, prin urmare, nu va distribui puncte jucătorilor care participă la turneu. „Posibilitatea jucătorilor de orice naționalitate de a se înscrie în turnee în funcție de meritul lor și fără nicio discriminare, este fundamentală pentru circuitul nostru. Decizia lui Wimbledon de a le interzice rușilor și belarușilor să joace în Marea Britanie în această vară contravine acestui principiu și integrității sistemului de clasare ATP. În aceste împrejurări, cu mare regret și în ciuda reticenței noastre nu putem face altceva decât să retragem punctele ATP de la ediția 2022 de la Wimbledon”, putem citi într-un comunicat de presă pe site-ul ATP.

Pe de altă parte, turneele pe iarbă de la Queen's (ATP 500) și Eastbourne (ATP 250) își păstrează dotarea ATP. Organizația explică că în timpul acestor turnee, jucătorii ruși și belarusi vor avea ocazia să joace în altă parte decât în ​​Marea Britanie, ceea ce nu va fi cazul la Wimbledon.

Alte stiri din Sport

Ultima oră