Rușii și bielorușii a fost excluși de la turneul de la Wimbledon

20 Apr 2022
Rușii și bielorușii a fost excluși de la turneul de la Wimbledon

Organizatorii de la Wimbledon au confirmat miercuri că jucătorii ruși și belaruși vor fi excluși de la ediția din 2022 a turneului (27 iunie-10 iulie). Numărul 2 mondial Daniil Medvedev este așadar unul dintre jucătorii afectați de această sancțiune, scrie L'Equipe.

Așa cum se aștepta miercuri, rușii și belarușii nu vor putea participa la Wimbledon în acest an (27 iunie-10 iulie). Organizatorul Grand Slamului de la Londra a anunțat-o oficial în această după-amiaza printr-un lung comunicat de presă.

„Dorim să ne exprimăm sprijinul necondiționat pentru toți cei afectați de conflictul din Ucraina”, scrie comunicatul. Împărtășim condamnarea universală a acțiunilor ilegale ale Rusiei și am analizat cu atenție situația în contextul îndatoririlor noastre față de jucători, comunitatea noastră și publicul larg [...]. Este responsabilitatea noastră să ne jucăm rolul în eforturile guvernului, industriei și sportului de a limita influența Rusiei prin cele mai puternice mijloace posibile. În circumstanțele unei agresiuni militare fără precedent și nejustificate, ar fi inacceptabil ca regimul rus să obțină vreun beneficiu din prezența jucătorilor ruși și belarusi la Turneu. Prin urmare, cu mare regret vom refuza înscrierile jucătorilor ruși și belarusi la Turneul din 2022.”

De la invadarea Ucrainei de către Rusia, Wimbledon este primul turneu de tenis care a făcut un astfel de pas. La bărbați, Daniil Medvedev (numărul 2 mondial) și Andrey Rublev (8) vor renunța, așadar, la turneu, la fel ca și Aryna Sabalenka (4), Pavlyuchenkova (15) sau chiar Victoria Azarenka (18) la feminin.

Alte stiri din Sport

Ultima oră