Anul de coşmar în sport. Turneul de la Wimbledon a fost anulat

01 Apr 2020 | scris de Ion Cristoiu
Anul de coşmar în sport. Turneul de la Wimbledon a fost anulat

Turneul de tenis de la Wimbledon, programat în intervalul 29 iunie - 12 iulie, a fost anulat, în contextul pandemiei de coronavirus, au anunţat miercuri organizatorii.

Anul de coșmar pe toate planurile continuă cu încă o veste foarte proastă pentru fanii sportului. Este pentru prima dată după Al Doilea Război Mondial când Wimbledon, cel mai vechi turneu de Grand Slam, nu se poate desfășura.

La începutul săptămânii trecute All England Lawn Tennis Club a anunţat că ia în calcul toate scenariile posibile pentru ediţia din acest an a turneului de la Wimbledon, inclusiv amânarea şi anularea din cauza pandemiei de coronavirus.

Prim-ministrul Marii Britanii, Boris Johnson, este de părere că pandemia va înceta în aproximativ 12 săptămâni, iar în acest scenariu, turneul de la Wimbledon avea puține șanse de a începe, așa cum e programat, la 29 iunie.

Dacă Roland Garros a putut lua decizia mutării în toamnă (cel puțin deocamdată), Wimbledon era mult mai afectat de incertitudinea actuală de pe plan mondial: din punct de vedere logistic, pentru turneul britanic era mult mai dificilă o amânare cu câteva săptămâni, din cauza specificului suprafeței pe care se joacă la Londra.

Wimbledon este cel mai vechi turneu de tenis din lume. El ocupă un loc aparte în istoria acestui sport. Orice jucător de tenis visează să câștige acest turneu, cel mai prestigios de Grand Slam, arată tennis-histoire.com.

Turneul își trage notorietatea din mediu, suprafața unică și tradiții (ținuta vestimentară obligatorie – albă, capete de serie desemnate de organizatori…).

UPDATE

Jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul 2 mondial, a postat, miercuri seara, un mesaj pe un site de socializare în care afirmă că vestea anulării ediţiei 2020 a turneului de Grand Slam de la Wimbledon a întristat-o.

"Sunt tristă să aud că a fost confirmată anularea ediţiei din acest an a turneului de la Wimbledon. Finala de anul trecut va rămâne mereu una dintre cele mai fericite zile din viaţa mea. Dar acum trecem prin ceva mult mai important decât tenisul, iar vestea cea mai bună e că Wimbledon va reveni anul viitor. Asta înseamnă că voi avea şi mai mult timp până îmi voi apăra titlul. Fiţi puternici şi păstraţi-vă încrederea", a scris Halep pe contul personal de Facebook.

La 13 iulie 2019, Simona Halep a câştigat turneul de la Wimbledon după ce a învins-o pe americanca Serena Williams în finală cu 6-2, 6-2. Halep obţinea astfel al doilea său titlu de Mare Şlem din palmares, după Roland Garros 2018.

Alte stiri din Sport

Ultima oră