Guvernul britanic vrea să excludă Rusia de la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar

26 Feb 2022
Guvernul britanic vrea să excludă Rusia de la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar

Ziarul britanic The Telegraph spune pin această sâmbătă că guvernul lui Boris Johnson dorește ca Rusia să fie exclusă de la următoarea Cupă Mondială, programată pentru sfârșitul anului. Potrivit presei engleze, liderii britanici vor acum să-și convingă omologii să facă presiuni asupra șefului FIFA, Gianni Infantino.

Guvernul britanic pare să intensifice presiunea asupra FIFA pentru a scoate Rusia de la Cupa Mondială, șefii de la Whitehall explorând toate opțiunile pentru a face din Vladimir Putin „un paria internațional”

Miniștrii ar fi dispuși să combine eforturile cu omologii din alte țări și, de asemenea, să facă apeluri prin intermediul Asociației de Fotbal pentru a exercita presiuni asupra lui Gianni Infantino.

Se înțelege că este o surpriză în cadrul guvernului britanic că FIFA nu a expulzat încă Rusia, având în vedere că Polonia a refuzat acum să joace viitoarea semifinală a play-off-ului de calificare la Cupa Mondială.

Șeful Asociației Poloneze de Fotbal, Cezary Kulesza, a anunțat sâmbătă că Polonia nu intenționează să joace viitoarea semifinală a play-off-ului de calificare la Cupa Mondială împotriva Rusiei, care urmează să aibă loc pe 24 martie. Discuțiile au început cu Suedia și Cehia cele două națiuni care ar putea înfrunta Rusia în finală.

„Fără cuvinte, e timpul să acționezi!” a postat Kulesza pe Twitter. „Din cauza intensificării agresiunii Federației Ruse față de Ucraina, naționala Poloniei nu intenționează să joace meciul de play-off împotriva Rusiei. Aceasta este singura decizie corectă. Suntem în discuții cu federațiile pentru a prezenta o poziție comună la FIFA.”

FIFA încă nu interzice Rusia din procesul de calificare, spunând doar că Federația Rusă ar trebui să găsească locuri alternative în afara țării pentru a găzdui meciurile.

Pe de altă parte Comitetul Olimpic Internațional a cerut ca evenimentele să fie mutate, deoarece invazia Ucrainei a încălcat un „armistiu olimpic” înaintea Jocurilor Paralimpice de iarnă.

De asemenea, UEFA a început vineri procesul de încheiere a parteneriatului său de 40 de milioane de lire sterline pe an cu gigantul energetic Gazprom, după ce a confirmat că finala Ligii Campionilor din mai va fi mutată de la Sankt Petersburg la Paris.

O reacție din ce în ce mai intensă a făcut ca șefii de Formula 1 să admită că a fost „imposibil” să se organizeze cursa „în circumstanțele actuale”, deoarece au fost ridicate și întrebări cu privire la viitorul echipei Haas.

Cu toate acestea, au existat și alte organisme reticente în a elimina Rusia de evenimente, federația internațională de volei (FIVB) afirmând că pregătirile pentru campionatul mondial masculin care va avea loc în Rusia în august se desfășoară conform planului.

Federația Internațională de Tenis are programate și evenimente în Rusia și Ucraina în acest an. Dar a luat măsuri pentru a amâna un turneu World Tennis Tour programat să aibă loc în Ucraina în aprilie.

Sursa: The Telegraph

Alte stiri din Sport

Ultima oră