Sean Penn a sosit în Ucraina pentru a filma un documentar despre invazia Rusiei

25 Feb 2022
Sean Penn a sosit în Ucraina pentru a filma un documentar despre invazia Rusiei

Sean Penn a sosit la Kiev pentru a „spune lumii adevărul despre invazia Rusiei” în  Ucraina, scrie Newsweek

Biroul Președintelui Ucrainei a anunțat joi că actorul-regizor american a aterizat în capitală pentru a documenta conflictul. De asemenea, Penn a vizitat țara în noiembrie 2021 pentru a lucra la un documentar pe care îl face despre agresiunea rusă

De la sosirea sa, Penn a vizitat Biroul Președintelui și a vorbit cu viceprim-ministrul Iryna Vereshchuk, precum și cu jurnalişti locali și membri ai armatei ucrainene.

Declarația guvernului ucrainean a exprimat recunoștință față de Penn, spunând: „Regizorul a venit special la Kiev pentru a înregistra toate evenimentele care se petrec în prezent în Ucraina și pentru a spune lumii adevărul despre invazia Rusiei în țara noastră. Sean Penn este printre cei care susțin Ucraina în Ucraina astăzi. Țara noastră îi este recunoscătoare pentru o asemenea demonstrație de curaj și onestitate".

Declarația a continuat să contrasteze acțiunile lui Penn cu cele ale unor guverne occidentale în fața invaziei ordonate de președintele Vladimir Putin.

Potrivit unei traduceri, a adăugat: „Sean Penn dă dovadă de curajul care le-a lipsit multora, în special unor politicieni occidentali. Cu cât mai mulți oameni ca el – adevărați prieteni ai Ucrainei care susțin lupta pentru libertate – cu atât mai repede putem opri această invazie odioasă a Rusiei”.

Mesajul, trimis către Newsweek de către ambasada Ucrainei, a fost însoțit de o fotografie cu Penn stând la o conferință de presă a guvernului.

 

In timpul călătoriei sale anterioare în Ucraina, Penn a vizitat regiunile de est ale țării și a vorbit cu personalul de serviciu ucrainean pentru documentarul său Donbass care este produs de Vice Studios. În noiembrie, a fost fotografiat îmbrăcat în echipament de luptă, filmând împreună cu echipa sa. 

Câștigătorul a două Oscaruri a fost implicat într-o serie de campanii anti-război și operațiuni umanitare în ultimii câțiva ani. El a înființat o organizație non-profit numită Community Organizated Relief Effort, sau CORE, ca răspuns la cutremurele din Haiti din 2010. Munca sa pe insula devastată a fost explorată în documentarul Discovery+ Citizen Penn, lansat în 2020.

Sursa: Newsweek

Alte stiri din Externe

Ultima oră