Emmanuel Macron: „Suntem alături de Moldova și Georgia pentru a le apăra suveranitatea și securitatea”

26 Feb 2022
Emmanuel Macron: „Suntem alături de Moldova și Georgia pentru a le apăra suveranitatea și securitatea”

Președintele Emmanuel Macron și-a afirmat sâmbătă „hotărârea de a sprijini partenerii noștri din vecinătatea estică” a UE „împotriva oricărei încercări de tensiune și destabilizare”, în cadrul discuțiilor cu liderii Georgiei și Moldovei despre atacul rusesc în Ucraina , a relatat BFMTV citând palatul Elysée.

„Suntem alături de Moldova și Georgia pentru a le apăra suveranitatea și securitatea”, a declarat Emmanuel Macron președintelui Republicii Moldova Maïa Sandu și președintelui Georgiei Salomé Zurabishvili, adăugând că acesta l-a invitat pe acesta din urmă la Paris. „La începutul săptămânii viitoare”.

 


Șeful diplomației franceze, Jean-Yves Le Drian, a apreciat vineri ca fiind posibil ca ofensiva rusă în desfășurare în Ucraina să se extindă în Moldova și Georgia. Aceste două foste republici sovietice au teritorii separatiste întoarse total spre Moscova. Cea din Transnistria, în Moldova, are o bază militară în apropierea orașului ucrainean Odesa.

Emmanuel Macron a convocat un consiliu de apărare sâmbătă la ora 17, având în vedere ultimele evoluții de pe teren. În a treia zi a invaziei conduse de președintele rus Vladimir Putin, Kievul este sâmbătă dimineața sub focul rachetelor rusești.

Sursa: BFMTV

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră