Criza din Ucraina: Finala Ligii Campionilor s-ar putea muta la Wembley din cauza tensiunilor din Rusia

22 Feb 2022
Criza din Ucraina: Finala Ligii Campionilor s-ar putea muta la Wembley din cauza tensiunilor din Rusia

Situația tensionată dintre Rusia și Ucraina ar trebui să împingă UEFA să mute din nou finala programată la Sankt Petersburg pe 28 mai, relatează diverse surse citate de ESPN 

Programată inițial sezonul trecut, finala Ligii Campionilor de pe stadionul Krestkovski din Sankt Petersburg ar putea fi din nou amânată. Potrivit informațiilor de la ESPN, tensiunile dintre Rusia și Ucraina ar putea precipita o schimbare a locului finalei celor mai prestigioase competiții europene. Deja ales ca scena viitoarei finale din 2024, Stadionul Wembley (Londra) ar fi pista preferată pentru a înlocui Sankt Petersburg.

Stadionul Krestovsky, care a fost construit ca piesa centrală a găzduirii Cupei Mondiale din 2018 de către Rusia, ar urma să găzduiască finala Ligii Campionilor din 2022 pe 28 mai, devenind al doilea oraș rusesc care găzduiește cel mai mare meci din fotbalul de club după organizarea de la Moscova a finalei din 2008 dintre Manchester United și Chelsea . 

Stadionul din Sankt Petersburg se mai numește și Gazprom Arena, numită după gigantul rus al gazelor naturale... și este un partener important al UEFA.

Tot conform ESPN, nicio decizie nu a fost luată încă de organismul european care continuă să monitorizeze îndeaproape situația pregătindu-se pentru orice eventualitate. În timp ce Tracey Crouch, fostul ministru britanic al sportului, a cerut ca finala să fie mutată „imediat”, UEFA ar trebui să ia o decizie rapid, adaugă BBC.

În plus, BBC explică că se studiază și situația cluburilor rusești (Sankt Petersburg în Europa League) și a cluburilor ucrainene (Dynamo Kiev în Youth League) încă implicate în Europa.

Sursa: ESPN , L'Equipe

Alte stiri din Sport

Ultima oră