Criza din Ucraina: „Câteva sute” de soldați francezi gata să fie dislocați în România, anunță ministrul Forțelor Armate din Franța

29 Ian 2022 | scris de M.N.
Criza din Ucraina: „Câteva sute” de soldați francezi gata să fie dislocați în România, anunță ministrul Forțelor Armate din Franța

Invitată de postul de radio France Inter sâmbătă, 29 ianuarie, ministrul Forțelor Armate din Franța dă asigurări că „soluțiile diplomatice și politice” vor face posibilă rezolvarea conflictului, dar spune că este pregătită să trimită „câteva sute” de militari.

„Dialogul continuă și suntem convinși că prin dialog, prin soluții diplomatice și politice trebuie să rezolvăm acest conflict”, a asigurat ministrul Forțelor Armate Florence Parly la France Inter sâmbătă, 29 ianuarie, despre criza din Ucraina. „Se întrunesc condițiile pentru o eventuală intervenție militară a Rusiei” în Ucraina, potrivit acesteia.

Ea a estimat numărul de soldați mobilizați la „câteva zeci de mii de oameni repartizați în partea de nord” și a evocat „o creștere a fortelor în partea de est a Ucrainei”.

Potrivit Florence Parly, șeful statului a indicat că „Franța e pregătită, dacă NATO decide astfel, să desfășoare elemente militare în România, țară învecinată cu Ucraina, pentru a putea contribui la această asigurare”. Ministrul s-a deplasat joia trecută în România pentru a discuta această problemă, iar o întâlnire ar trebui să aibă loc „foarte curând cu membrii NATO”.

„Câteva sute” de militari francezi sunt pregătiți să fie dislocați în România, a spus Florence Parly, precizând că acest lucru „nu este destinat vreunei escalade militare. Suntem realiști, lucizi și de aceea ne pregătim. Suntem pregătiți să apărăm țările care sunt cea mai apropiată de această zonă de tensiune, a cărei problemă principală este Ucraina”, a spus ea.

Sursa: Franceinfo

Alte stiri din Externe

Ultima oră