Un studiu italian a demonstrat că țânțarii nu transmit coronavirus

26 Iun 2020 | scris de A.V.
Un studiu italian a demonstrat că țânțarii nu transmit coronavirus

Un studiu făcut public joi de Institutul Național de Sănătate Italian îți spune să stai liniștit: țânțarii nu transmit coronavirusul, scrie Le Figaro.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a spus anterior că nu există dovezi că boala poate fi transmisă de aceste insecte, care sunt capabile să transmită malarie, febră dengue sau alte boli infecțioase.

Dar cel mai recent studiu, realizat în colaborare cu IZSVe, o organizație de cercetare în domeniul sănătății animalelor, a demonstrat că țânțarul tigru sau țânțarul comun nu transmit Covid-19.

„Testele au arătat că virusul transmis către țânțari, atunci când ingerează sânge infectat, nu este capabil să se multiplice”, arată institutul într-un comunicat. Prin urmare, este imposibil ca insectele să transmită virusul prin înțepăturile lor.

Până în prezent, pandemia de COVID-19 a provocat în Italia 239.706 de contagieri şi moartea a 34.678 de persoane, în condiţiile în care datele din ultimele 24 de ore indică o creştere cu 296 de noi contagieri şi 34 noi decese, cea mai ridicată cifră din această săptămână.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră