Cannabis, ca mijloc de prevenție contra noului coronavirus?

03 Iun 2020 | scris de I.D.
Cannabis, ca mijloc de prevenție contra noului coronavirus?

Oamenii de stiință de la Universitatea Lethbridge din Calgary au studiat peste 400 de tulpini de cannabis și au stabilit că minimum 12 dintre acestea au "potențial" în prevenirea infecției cu COVID-19.

Potrivit specialiștilor, tulpinile respective au reusit, în unele cazuri, să reducă receptorii de care se atașează virusul, ceea ce scade șansa ca un individ să se infecteze, scrie Calgary Herald.

"Anumite tulpini au redus numărul acestor receptori și cu 73%, astfel că probabilitatea de infecție este mult mai scăzută. Dacă pot reduce numărul de receptori, există riscuri mult mai mici de infecție", a declarat dr. Igor Kovalchuk.

Totuși, specialistul a spus pentru că e nevoie de mai multe studii pentru a înțelege precis dacă THC (tetrahidrocarbinol), substanța activă din cannabis, CBD (canabidiol), al doilea ingredient activ cel mai frecvent întâlnit în planta de cannabis.

Studii clinice asupra efectului cannabisului în prevenirea coronavirusului se fac și în Israel, țara cea mai avansată în materie de folosire a cannabisului în scop medical.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră