Medicul Virgil Musta, despre studiul care arată că bolnavii asimptomatici nu sunt contagioși: NU se știe exact

02 Iun 2020 | scris de A.V.
Medicul Virgil Musta, despre studiul care arată că bolnavii asimptomatici nu sunt contagioși: NU se știe exact

Medicul Virgil Musta atenționează că România nu a scăpat de tot de pericolul coronavirusului și că dacă neglijăm norme importante impuse de autorități riscăm să fim din nou trimiși în izolare la domiciliu. Acesta comentează și rezultatele unui studiu care arată că bolnavii de coronavirus sunt asimptomatici, scrie stiripesurse.ro.

Un studiu recent arată că o persoană infectată, dar care nu are simptome, nu transmite virusul mai departe. Din 455 de persoane câte au intrat în contact cu un pacient infectat, dar asimptomatic, niciuna nu a luat boala, arată studiul.

Opt cercetători chinezi au făcut primul şi cel mai amplu studiu legat de cât de contagioase sunt persoanele care au infecţia COVID-19, dar nu au simptome ale bolii.

Ei pus o persoană testată pozitiv pentru noul coronavirus, dar asimptomatică, să stea lângă alte 455 de persoane, dintre care 25% cu afecţiuni cardiovasculare. Specialiştii i-au supravegheat atent timp de 5 zile.

După aceea, cele 455 de persoane au fost izolate şi monitorizate cu atenţie. Dintre acestea, doar opt au avut semnele unei infecţii respiratorii, dar niciuna nu a luat virusul SARS-COV-2. Certifică asta testarea PCR, analizele de sânge şi examinarea pulmonară prin tomografie.

Aceste noi date vor schimba cu siguranţă modul în care oamenii se vor raporta la acest virus în viitorul apropiat.

„Sunt mai multe studii, care nu sunt riguroase şi nu sunt consistente. Nu se ştie exact dacă pacienţii asimptomatici sunt sau nu contagioşi. Trebuie să aşteptăm studii mai riguroase ca să putem trage concluziile“, spune specialistul Virgil Musta.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră