Sute de cadre medicale din Italia au fost suspendate pentru că nu s-au vaccinact anti-COVID

09 Sep 2021 | scris de Andreea Vasilescu
Sute de cadre medicale din Italia au fost suspendate pentru că nu s-au vaccinact anti-COVID

Au fost avertizați. Nu se vaccinează, pentru a întrerupe lanțul îmbolnăvirilor, într-un mediu spitalicesc care s-a confruntat cu Iadul COVID și abia a reușit să facă față, ei, bine, vor fi suspendați. Și iată că a venit momentul.

Autorităţile sanitare din oraşul italian Milano au comunicat miercuri prin scrisori adresate unui număr de 420 de cadre medicale din regiunea Lombardia suspendarea lor din activitate pentru că nu s-au vaccinat anti-COVID-19, scrie cotidianul Corriere della Sera, citat de AGERPRES.

Scrisorile au fost expediate către 120 de medici şi 300 de asistente din centre medicale publice sau private din Milano şi din localitatea apropiată Lodi. Cadrele medicale suspendate nu-şi vor mai putea continua activitatea şi nu vor mai fi plătite.

Autorităţile sanitare din Milano estimează la circa 3.000 numărul lucrătorilor sanitari care nu s-au vaccinat anti-COVID-19.

O nouă lege adoptată în Italia instituie vaccinarea anti-COVID-19 obligatorie pentru angajaţii din sectorul sanitar. Guvernul de la Roma studiază de asemenea posibilitatea aplicării acestei legi pentru toată lumea sau măcar în anumite sectoare.

Preşedintele Federaţiei naţionale a medicilor italieni, Filippo Anelli, a declarat recent că în Italia ”sunt circa 1.500 de medici nevaccinaţi, dintre care aproximativ 1.000 continuă să-şi exercite profesia”. Deşi a admis că aceştia reprezintă o minoritate, el i-a îndemnat să se imunizeze pentru a respecta legea.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră