Austria începe în octombrie administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva Covid

18 Aug 2021 | scris de Istvan Deak
Austria începe în octombrie administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva Covid

Austria va începe în octombrie administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva Covid pentru consolidarea imunităţii persoanelor care au primit a doua doză cu nouă luni înainte, a anunţat ministrul austriac al Sănătăţii, Wolfgang Muckstein.

În cazul persoanelor din anumite grupe de risc, această doză de consolidare ar putea fi administrată chiar şi înainte să fi trecut termenul de nouă luni, relatează EFE, preluată de agepres.ro.

Hotărârea guvernului austriac vine la cinci zile după ce Comisia Europeană a transmis că statelor UE le revine decizia dacă administrează a treia doză de vaccin anti-COVID-19.

Este aşteptată o recomandare în acest sens şi din partea Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA). În schimb, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) le-a cerut ţărilor bogate să amâne administrarea celei de-a treia doze pentru a creşte disponibilitatea vaccinurilor pentru ţările sărace.

Până în prezent 54,4% din populaţia de 8,9 milioane de locuitori a Austriei a fost vaccinată anti-COVID-19 cu schema completă, dar campania de vaccinare scade în intensitate din cauza rezistenţei unei părţi a populaţiei, în timp odată cu răspândirea variantei Delta a coronavirusului noile cazuri au reintrat pe o tendinţă crescătoare, cu 601 infecţii confirmate marţi, cel mai mare număr din luna mai.

Şeful laboratorului BioNTech, Ugur Sahin, a susţinut luni administrarea celei de-a treia doze de vaccin pentru consolidarea imunităţii în faţa noilor variante ale coronavirusului şi a apreciat că vaccinul pe care această companie îl produce împreună cu Pfizer nu trebuie deocamdată adaptat acestor variante.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră