Mai multe centre de vaccinare din țară vor fi închise temporar

06 Iul 2021 | scris de A.V.
Mai multe centre de vaccinare din țară vor fi închise temporar

Mai multe centre de vaccinare din țară vor fi închise temporar în perioada următoare a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare. Valeriu Gheorghiță spune că peste 80 la sută din centrele existente au activitate sub 20 la sută din capacitate, din cauza interesului scăzut pentru imunizarea împotriva Covid-19, relatează europafm.ro.

”117 centre de vaccinare fixe și-au suspendat temporar activitatea. Avem 371 de centre pentru care a fost redus programul de lucru și, de asemenea, a fost redus numărul de fluxuri în centrele de vaccinare care au rămas active. Personalul vaccinator rămâne în activitate, el este alocat centrelor de vaccinare active și care asigură vaccinarea în rural.”

Centrele vor putea reveni oricând la programul normal de lucru, iar medicul Gheorghiță apreciază că acest lucru se va întâmpla curând, odată cu extinderea variantei Delta a coronavirusului.

”Noi anticipăm că în următoarea perioadă vom avea o adresabilitate în creștere în ceea ce privește Covid 19, ca urmare a potențialului variantei Delta de a deveni dominantă. Probabil că și în țara noastră vom avea o creștere de cazuri provocate de tulpina Delta”, a mai spus acesta.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră