Ungaria începe de la 1 august vaccinarea cu a treia doză. Vaccinul va fi obligatoriu pentru angajații din sistemul sanitar

16 Iul 2021 | scris de Istvan Deak
Ungaria începe de la 1 august vaccinarea cu a treia doză. Vaccinul va fi obligatoriu pentru angajații din sistemul sanitar

Ungaria va începe de la 1 august să furnizeze a treia doză de vaccin pentru cetățenii care doresc, cu condiția să fi trecut minimum patru luni de la a doua doză, a anunțat vineri premierul Viktor Orban. De notat că mulți cetățeni ungari s-au imunizat cu vaccinul chinzesc anti-Covid, care oferă o protecție scăzută.

De asemenea, Viktor Orban a declarat într-un interviu la radio, citat de Telex, că vaccinul nu va deveni obligatoriu în Ungaria, cu o excepție: sistemul de sănătate. Angajații din domeniul medical pot lucra doar dacă se vaccinează.

Potrivit lui premierului ungar, 45% dintre tinerii între 16-18 ani sunt vaccinați, iar în rândul tinerilor între 12-15 ani procentul vaccinaților a atins 20%. Până la începerea anului școlar se vor crea toate condițiile ca întreaga această categorie de vârstă să primească vaccinul, în măsura în care părinții îl solicită, a mai spus Orban.

În ceea ce privește procedurile demarate de UE împotriva Ungariei pe legea acuzată că ar discrimina minoritățile sexuale, Orban le-a catalogat drept ”huliganism juridic”.

Sursa foto: Viktor Orban / Facebook

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră