Italia renunță la purtarea măștii în aer liber din 28 iunie

22 Iun 2021 | scris de A.V.
Italia renunță la purtarea măștii în aer liber din 28 iunie

Italia, una dintre ţările europene cele mai afectate de pandemia de COVID-19, va ridica obligativitatea purtării măştii în aer liber. Ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, a anunțat data la care va intra în vigoare măsura: 28 iunie 2021.

„Începând cu 28 iunie, am pus capăt obligativităţii de a purta o mască în exterior”, a anunţat ministrul Roberto Speranza pe contul său de Facebook, precizând că această decizie se va aplica regiunilor clasificate drept „zonă albă”, unde răspândirea virusului este cea mai redusă, în prezent toată Italia, cu excepţia micii regiuni Val d’Aosta, din nordul ţării.

Luni, 28 iunie, toate regiunile italiene ar urma să fie clasificate drept zone albe, conform previziunilor experţilor.

Ieri, Italia a anunțat doar 21 de decese şi 495 de cazuri noi de coronavirus în decurs de 24 de ore. Unele regiuni nu au înregistrat decese.

Italia, prima ţară din Europa în care a apărut un focar de coronavirus la începutul anului 2020, a înregistrat 127.291 de decese de la începutul epidemiei şi 4,25 milioane de cazuri de COVID-19.

30% din populaţia cu vârsta peste 12 ani este în prezent vaccinată. În cifre absolute este vorba de aproape 16 milioane de persoane.

Peste 46 de milioane de doze de vaccin individuale au fost deja administrate în rândul unei populaţii de 60 de milioane de persoane, scrie Agerpres.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră