Starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile

12 Noi 2020 | scris de A.V.
Starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile

Premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul va emite joi seară hotărârea prin care starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, dar că nu vor fi introduse măsuri de restricţie suplimentare.

El a adăugat că, în prezent, autorităţile au la dispoziţie „instrumentele” pentru a opri creşterea numărului de cazuri de COVID-19.

„În ceea ce priveşte prelungirea stării de alertă, nu vom introduce măsuri de restricţie suplimentare. Considerăm că la ora actuală avem, practic, instrumentele la dispoziţie pentru a putea opri creşterea numărului de cazuri”, a declarat Orban.

Ultima decizie pentru prelungirea stării de alertă cu 30 de zile a fost aprobată pe 14 octombrie iar joi ar urma să fie adoptată, în şedinţa de guvern, o nouă hotărâre în acest sens.

„Starea de alertă se instituie pe 30 de zile şi se prelungeşte printr-o hotărâre de guvern pentru o perioadă de maxim 30 de zile. În ceea ce ne priveşte, nu ne dorim să luăm alte măsuri care să instituie alte restricţii. Vrem ca situaţia să evolueze în bine, ca numărul de infectări să scadă şi, treptat, pe măsură ce scade numărul de infectări, să revenim treptat, treptat la o activitate cât mai aproape de normal”, a afirmat Orban, luni, după ce a participat în plenul Camerei Deputaţilor la dezbaterea „Ora prim-ministrului”.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră