Românii din Italia, sfătuiți să nu vină acasă de Paște: ar putea intra în carantină, în loc să stea cu familia

05 Mar 2020
Românii din Italia, sfătuiți să nu vină acasă de Paște: ar putea intra în carantină, în loc să stea cu familia

Avertisment pentru românii din Italia care vin acasă de Paşte: medicul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Matei Balș din Capitală, le transmite că s-ar putea să fie puşi în izolare la domiciliu sau în carantină.

„Dacă nu au o nevoie anume să vină, să nu vină, dacă trebuie să vină în mod obligatoriu să ia în calcul că ar putea fi izolați la domiciliu. Dacă vin din anumite arii în ajun de Paște, s-ar putea să aibă o surpriză, în funcție de evoluția contextului epidemiologic, să fie puși în izolare la domiciliu sau chiar în carantină instituționalizată dacă vin din zone unde există în circulație acest virus. Deci, e văzând și făcând”, spune Adrian Streinu Cercel, potrivit MedikaTV.

„Evident că dacă vor să vină acasă nu-i poți opri, dar s-ar putea să nu stea acasă cu cei dragi de Paște, ci să stea în în carantină sau în izolare la domiciliu, fără contact cu cei din interior. Dacă cineva își imaginează că nu avem acces la toate datele se înșală, nu mai e nimic secret în această lume, în condiții speciale avem acces la toate datele, e o problemă de sănătate publică la nivel global”, a adăugat el.

URMĂRIȚI AICI ÎNREGISTRAREA EMISIUNII ”MARIUS TUCĂ SHOW” CARE L-A AVUT INVITAT PE ADRIAN STREINU CERCEL:

 /p>

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră