Izolată, dar nici chiar aşa! Coreea de Nord a plasat în carantină 380 de cetăţeni străini, din cauza coronavirusului

24 Feb 2020
Izolată, dar nici chiar aşa! Coreea de Nord a plasat în carantină 380 de cetăţeni străini, din cauza coronavirusului

Coreea de Nord a plasat în carantină 380 de cetăţeni străini în cadrul măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului, a relatat luni agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, potrivit dpa, citată de agerpres.ro.

'Am plasat în carantină până acum în jur de 380 de străini pe teritoriul ţării, iar în acelaşi timp intensificăm izolarea, monitorizarea medicală şi măsurile de testare asupra celor care au revenit din călătorii peste hotare, a celor care au venit în contact cu ei şi a celor care prezintă simptome anormale', a transmis postul de radio central nord-coreean, citat de Yonhap.

Coreea de Nord nu a raportat până acum cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Nu există detalii cu privire la identitatea cetăţenilor străini vizaţi, dar printre aceştia par a fi diplomaţi străini aflaţi la post la Phenian şi 'persoane implicate în comerţul extern', după cum a transmis Yonhap.

Agenţia sud-coreeană mai precizează că în jur de 3.000 de persoane care prezentau simptome sunt 'monitorizate' în provincia Pyongan de Nord, în apropiere de graniţa cu China.

Anterior, Phenianul a instituit o perioadă de carantină de 30 de zile pentru orice persoană despre care se credea că este infectată, şi a închis frontiera cu China după ce epidemia s-a agravat în ţara vecină.

Totodată, Coreea de Nord a intensificat monitorizarea şi măsurile de carantină pentru unele bunuri importate.

Alte stiri din Externe

Ultima oră