Pacientul testat pozitiv la coronavirus în România este ASIMPTOMATIC

26 Feb 2020
Pacientul testat pozitiv la coronavirus în România este ASIMPTOMATIC

Miercuri seara a venit confirmarea primului caz de infecţie cu coronavirusul COVID-19 în România, fiind vorba de un pacient din Gorj, aflat în acest moment în carantină.

CITIȚI AICI articolul cu primele informații despre acest caz.

Potrivit anunțului făcut de secretarul de stat Raed Arafat, persoana la care s-a confirmat prezența coronavirusului va fi internată, deși nu prezintă simptome.

Acesta va fi transportat la București, iar familia sa, care numără încă 7 membri, este în carantină la domiciliu și se află sub pază. Însă, ceea ce este foarte grav este că între cei 7 membri ai familiei se află și persoane vârstnice, cele care sunt cele mai expuse la boală.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a oferit primele detalii despre gorjeanul testat pozitiv cu coronavirus, într-o conferință de presă susținută alături de secretarul de stat Raed Arafat.

"În urma testarii persoanelor din Gorj care au intrat în contact cu cetăţeanul italian dn Rimini, avem primul caz confirmat de coronavirus. Pacientul nu manifestă simptome şi nu trebuie să ne alarmăm. Mai avem în lucru 33 de teste din acea zonă", a declarat Costache.

”Imediat după ce va ajunge la Bucureşti, va intra pe schema de tratament şi sperăm într-o evoluţie pozitivă. Starea bărbatului este bună, nu manifestă simptome şi nu trebuie să ne alarmăm. Este vorba despre o persoană total asimptomatică”, a mai spus

ministrul Costache. /p>

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră