OMS: Restricţiile de călătorie "nu pot controla pandemia pe termen lung"

28 Iul 2020 | scris de A.V.
OMS: Restricţiile de călătorie "nu pot controla pandemia pe termen lung"

Organizaţia Mondială a Sănătăţii afirmă că închiderea frontierelor şi restricţiile de călătorie nu sunt sustenabile ca instrumente de a ţine sub control pandemia, pe termen lung.

Corespondentul BBC transmite că dr. Mike Ryan, de la OMS, a subliniat că nu poate exista o abordare adecvată universal şi doar restricţiile de călătorie nu vor fi suficiente pentru a limita răspândirea coronavirusului. 

Mai mult decât atât, cercetători britanici, care au prezentat situația în fața membrilor Camerei Comunelor, au afirmat că populaţia va trăi mulţi ani cu pandemia provocată de noul coronavirus, ei considerând în plus improbabil ca un eventual vaccin să elimine pentru totdeauna acest coronavirus.

''Această infecţie nu va dispărea, acum este o infecţie endemică umană'', a spus în timpul audierii parlamentare epidemiologul Jeremy Farra, care a cerut să se evite o stare de relaxare în timpul acestei veri, apreciind că acum ne aflăm într-o ''etapă crucială'' pentru prevenirea unui al doilea val epidemic.

''În realitate, chiar dacă vom avea un vaccin sau tratamente mai bune, umanitatea va continua să trăiască cu acest virus mulţi, mulţi ani'', a adăugat Jeremy Farra.

La rândul său, profesorul John Bell, de la Universitatea Oxford, a estimat că este puţin probabil ca noul coronavirus să fie eliminat vreodată, în pofida rezultatelor preliminare încurajatoare ale cercetărilor pentru găsirea unui vaccin la care participă şi această instituţie.

Întrebat despre un vaccin, el a apreciat că, odată descoperit, acesta nu va avea un efect pentru mult timp, astfel că va fi nevoie de cicluri de vaccinare succesive, potrivit Agerpres.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră