Premierul Serbiei avertizează că situația epidemiologică din țară este gravă

20 Iul 2020 | scris de A.V.
Premierul Serbiei avertizează că situația epidemiologică din țară este gravă

Premierul Serbiei, Ana Brnabić, a declarat că situația epidemiologică din țară este deosebit de grea și că nu a renunțat definitiv de la reintroducerea restricțiilor de circulație, dar pentru o astfel de decizie este nevoie de un acord unanim al membrilor Comandamentului de criză, potrivit la RADOR.

„Am ales să luptăm altfel. Cu siguranță cel mai eficient mod de a lupta cu epidemia ar fi introducerea stării de urgență și a interdicției de circulație, care ar limita contactele între oameni. După 14 zile situația ar fi mai bună, ar fi mai puține infectări și mai puțini pacienți în spitale” – a declarat Brnabić, adăugând că nu numai în Serbia, ci peste tot în lume a crescut numărul de noi infectări.

La întrebarea dacă Serbia nu ar trebui să solicite sprijinul Uniunii Europenii sau Chinei dacă situația este atât de gravă, Brnabić a răspuns că Guvernul Serbiei discută în permanență cu partenerii, că situația este critică, dar nu în așa măsură încât să nu poată fi gestionată. Brnabić a declarat că se deschid spitale temporare și pacienții sunt distribuiți acolo unde există locuri.

Brnabić a anunțat că de patru zile consecutiv, numărul bolnavilor de COVID-19 din Belgrad este în scădere, dar s-a înregistrat o tendință de creștere a numărului cazurilor din Novi Sad și alte localități. Brnabić a declarat că la șase zile după protestele de la Belgrad s-a observat o tendință de creștere a numărului celor infectați.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră