Hunedoara: un nou focar COVID în căminele de bătrâni

21 Apr 2020 | scris de A.A.
Hunedoara: un nou focar COVID în căminele de bătrâni

23 de pacienţi şi angajaţi ai Centrului de Asistenţă Medico-Socială din comuna Baia de Criş sunt infectaţi cu noul coronavirus, a informat marţi Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara, preluat de Agerpres, instituţie în subordinea căreia se află căminul de bătrâni.

"La Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Baia de Criş sunt 27 de pacienţi internaţi şi 24 de paturi libere. Au fost confirmate 23 de cazuri de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 la 14 pacienţi şi 9 angajaţi", se arată într-un comunicat al CJ Hunedoara, remis AGERPRES.

În ceea ce priveşte sanatoriile de pneumoftiziologie aflate în subordine, CJ Hunedoara a comunicat că la unitatea din Brad un singur pacient dintre cei 50 internaţi a fost confirmat cu COVID-19, iar un altul este suspect de infecţia cu noul coronavirus.

La sanatoriul din Geoagiu, unde sunt internaţi 52 de pacienţi, există un cadru medical care este infectat cu SARS-CoV-2. De asemenea, 11 cadre medicale, pentru care primul rezultat la testul pentru COVID-19 este negativ, se află în izolare la domiciliu.

La Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Brănişca, testele pentru cei 30 de pacienţi internaţi şi pentru întreg personalul testat sunt negative.

Totodată, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a testat toate persoanele aflate în centrele de îngrijire şi asistenţă Pâclişa, inclusiv angajaţii aflaţi în izolare la locul de muncă, după ce un pacient a decedat în urma unui infarct miocardic. Etajul întâi al unei clădiri în care se află pacienţi a fost izolat.

Potrivit raportării de marţi Grupului de Comunicare Strategică (GCS), în judeţul Hunedoara sunt 392 de cazuri confirmate de infecţie cu COVID-19.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră