Ozonul este unul dintre aliaţii medicilor în lupta cu COVID-19, iar noul tratamentul complementar este folosit de astăzi şi în Galaţi, pentru a ajuta pacienţii în stare foarte gravă.
Ozonoterapia ajută organismul infectat să oxigeneze mai uşor organele, în condiţiile în care funcţia plămânilor este mult redusă de atacul bolii. În plus, această terapie slăbeşte agresivitatea virusului.
Un pacient în stare gravă, infectat cu virusul Sars Cov 2, a fost tratat cu ozon. Este un tratament folosit în alte țări care se realizează cu ajutorul unui aparat modern, instalat la Secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic de Urgență Sf.Apostol Andrei.
Primul beneficiar al noului tratament a fost o femeie de 62 de ani, aflată în Terapie intensivă la Spitalul de urgență din Galați.
Medicii spun că, datorită acestei terapii complementare, pacienta are o șansă în plus în lupta cu coronavirusul.
Terapia cu ozon este folosită cu succes pentru ameliorarea multor afecțiuni.
În plus, ozonul este un bun dezinfectant, dar și un conservant în industria alimentară, așa că profesorii Universității "Dunărea de Jos" din Galați au conceput un proiect comun, care a obținut finanțare de la Agenția Universitară a Francofoniei.
Aceasta metodă terapeutică este folosită și în spitalele COVID din București și Timișoara.